Χριστουγεννιάτικη Συνταγή

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ή ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ
Απαραίτητα υλικά:
1,5 κιλό κρέας από γαλοπούλα η κοτόπουλο, 1 λάχανο τουρσί, 60 γραμμάρια ρύζι, 100 γραμμάρια κρεμμύδι, 1 γραμμάριο μαύρο πιπέρι, 1 γραμμάριο κόκκινο πιπέρι, 200 γραμμάρια μπέικον, ξηρός δυόσμος, αλάτι.
Τρόπος μαγειρέματος:
Από το κρέας αφαιρούμε τα κόκαλα και το κόβουμε σε κύβους.
Χωριστά τσιγαρίζουμε σε λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ρύζι και τα καρυκεύματα. Το μείγμα ανακατεύεται με το κρέας και με μια φέτα μπέικον πλάθονται και
τυλίγονται οι ντολμάδες σ' ένα φύλλο λάχανο. Τους βάζουμε σε ταψί στο οποίο από κάτω έχουμε βάλει κομμένο λάχανο. Βάζουμε ζεστό νερό και το ψήνουμε στο φούρνο περίπου 1,4 ώρες.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Σοφία Βεσελίνοβα Τάξη Γ1

Σημείωση: Τη συνταγή αυτή μου την έδωσε ο μπαμπάς μου που είναι μάγειρας της Βουλγαρικής Πρεσβείας.

Μια ενδιφέρουσα επιστολή

Αγαπητοί μου φίλοι,
Πραγματικά με εντυπωσίασε η εφημερίδα σας "Η ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΜΑΣ". Με ενημέρωσε, με διασκέδασε, με ξεκούρασε, με προβλημάτισε. Εύχομαι να συνεχίσετε αυτή την όμορφη προσπάθεια. Εύχομαι κι άλλα σχολεία
μα σας μιμηθούν. Εύχομαι όλα τα παιδιά να αφιερώσουν το χρόνο τους σε αληθινά ενδιαφέροντα.
Μαρινέλα Θεοδώρου
Δημοτικό Σχολείο Φιλοθέης

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟΥ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ 12

ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ
ΚΑΘΕΤΑ
1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΝΑ
1. ΟΠΕΡΑ -ΤΩΡΑ
2. ΠΩ - ΕΙ - ΤΟΣΟΣ
2. ΛΩΤΟΣ - ΑΡ
3. ΕΤ - ΓΑΛΑ - ΑΠΑ
3. ΑΠΟ
4. ΡΟΛΑ - ΡΙΖΑ
4. ΜΕΓΑΛΟΣ
5. ΑΣ - ΛΑΓΟΣ - ΑΝ
5. ΠΙΑ - ΑΤΕ - ΣΑ
6. ΠΟΤΑ - ΤΟΝΙΚ
6. ΛΙΓΑΚΙ
7. ΤΑ - ΣΕΚ
7. ΑΤΑ - ΕΑ
8. ΩΡΑ - ΡΕ - ΩΡΑ
8. ΚΟ - ΑΣΤΕΡΙ
9. ΠΩΣ - ΕΙΜΑΣΤΕ
9. ΟΣΑ - ΕΜΑ
10. ΑΠΟ - ΑΤ
10. ΣΟΠΡΑΝΟ - ΑΤ
11. ΣΑΙΝΙ -ΩΣ
12. ΚΑΡΤΑ
13. ΑΝ - ΑΝ - ΑΕ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
|Σελίδα 1| |Σελίδα 2| |Σελίδα 3_ 1| |Σελίδα 3_2| | Σελίδα 4| |Σελίδα 5| |Σελίδα 6| | Σελίδα 7| |Σελίδα 8_1| |Σελίδα 8_2| |Σελίδα 9| |Σελίδα 10| |Σελίδα 11| |Σελίδα 12_1| |Σελίδα 12_2| | Σελίδα 13|
Η σχεδίαση και η κατασκευή των σελίδων έγινε από το Βασίλη Φουρτούνη
Email: Korifasio2001@yahoo.gr Copyright © 2001 BASILIS FOYRTOYNIS