Στο 40% το κόμμα της Μέρκελ για τις εκλογές – Κατακρημνίζεται ο Σούλτς

0

Σαρώνει η Μέρκελ στη Γερμανία. Νέα δημοσκόπηση δείχνει να απογειώνονται τα ποσοστά των Χριστιανοδημοκρατών. Αυτό κυρίως οφείλεται στο γεγονός ότι η προσφυγική κρίση δεν βρίσκεται πλέον στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, με αποτέλεσμα να μην επηρεάζει τους Χριστιανοδημοκράτες, που κυβερνούν, αλλά να έχει άμεσο αντίκτυπο στους εθνολαϊκιστές του AfD που καταγράφει χαμηλό διετίας.
Τρεις μήνες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, η ένωση των χριστιανικών κομμάτων CDU/CSU συνεχίζει να προηγείται στις δημοσκοπήσεις και μάλιστα με διαφορά. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Allensbach για λογαριασμό της Frankfurter Allgemeine Zeitung. Στην εικόνα παραπάνω βλέπετε την πορεία των Γερμανικών κομμάτων από το 2013 μέχρι σήμερα κι έτσι έχετε μια πλήρη εικόνα της πορείας τους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του Ινστιτούτου Allensbach

  • Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) 40%
  • Σοσιαλδημοκράτες (SPD) 24%
  • Φιλελεύθεροι (FDP) 10,5% (στις τελευταίες εκλογές του 2013 ήταν εκτός Βουλής γιατί δεν είχαν ξεπεράσει τη βάση του 5%)
  • Αριστερά (Die Linke) 8,5%
  • Πράσινοι (Grüne) 7%
  • Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) 6,5%

Από την ίδια δημοσκόπηση προκύπτει ότι το 45% των ερωτηθέντων επιθυμούν την ανανέωση της θητείας της νυν καγκελαρίου Α. Μέρκελ ενώ το 20% θα ήθελαν να αναλάβει το αξίωμα ο υποψήφιος του SPD Μ. Σουλτς. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο η εικόνα ήταν ακόμη τελείως διαφορετική. Λίγο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του πρώην προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την καγκελαρία, το 39% δήλωνε ότι θα ήθελε να εκλεγεί ο Μ. Σουλτς καγκελάριος την ώρα που την Α. Μέρκελ στήριζε μόλις το 26%.
Διαβάστε αναλυτικά τα στοιχεία της δημοσκόπησης του Ινστιτούτου Allensbach για τη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung με τίτλο «Allensbach-Umfrage ergibt schwarz-gelbe Mehrheit» στα γερμανικά, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.