«Αγαπάμε το Χαλάνδρι» – Κρίστη Αγαπητού: Θα θυμόμαστε τον Κ. Παττακό με αγάπη και σεβασμό

0

H επικεφαλής της παράταξης «Αγαπάμε το Χαλάνδρι», Κρίστη Αγαπητού στο μήνυμά της για τον θάνατο του πρώην δημάρχου Κώστα Παττακού αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Παρά τις όποιες πολιτικές αντιπαραθέσεις μας, διδαχθήκαμε κοντά του το ήθος και τη συνεργατικότητα» και πιο κάτω αναφέρει «Άκουγε καλά και ξεχνούσε γρήγορα. Ήλπιζε πάντα σε ένα καλύτερο αύριο στηριζόμενος στη νεολαία. Δεν συγχωρούσε τα δικά του λάθη όντας πάντα αυστηρός κριτής του εαυτού του και παραδεχόταν ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένας δύσκολος τόπος άσκησης πολιτικής και δεν είναι κοινωνία αγγέλων. Πίστευε, όμως, στην αλλαγή μέσα από την αφύπνιση των συνειδήσεων των συμπολιτών του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Αγαπητού
«Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να’ ναι μακρύς ο δρόμος γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις». Αυτός ήταν ο αγαπημένος στίχος του ανθρώπου που αποχαιρετάμε όλοι μας σήμερα. Ο Κώστας Παττακός, ο Δήμαρχος, ο άνθρωπος, ο οραματιστής δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Αγαπούσε το Χαλάνδρι όσο τίποτα παρότι ήταν γέννημα θρέμμα της Κρητικής γης.
Μεθοδικός, εργατικός, ψύχραιμος με αρχές και σχέδιο για την πόλη μας, την οποία υπηρέτησε πιστά επί δώδεκα χρόνια, τιμώντας πάντα την ψήφο του Χαλανδραίου πολίτη. Άκουγε καλά και ξεχνούσε γρήγορα. Ήλπιζε πάντα σε ένα καλύτερο αύριο στηριζόμενος στη νεολαία. Δεν συγχωρούσε τα δικά του λάθη όντας πάντα αυστηρός κριτής του εαυτού του και παραδεχόταν ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένας δύσκολος τόπος άσκησης πολιτικής και δεν είναι κοινωνία αγγέλων. Πίστευε, όμως, στην αλλαγή μέσα από την αφύπνιση των συνειδήσεων των συμπολιτών του.
Πολιτικός με θάρρος και τόλμη, οραματιζόταν μια πόλη ανθρώπινη, λειτουργική με κοινωνική συνοχή και δημιουργική συμμετοχή των κατοίκων της. Υποστηρικτής της αειφόρου ανάπτυξης που πίστευε στην αρμονική σχέση φυσικού και τεχνικού περιβάλλοντος. Υποστηρικτής μιας ζωής σε ανθρώπινη κλίμακα συνεπικουρούμενης, όμως, με τα μέσα που παρείχε ο καινούριος θαυμαστός κόσμος της τεχνολογίας.
Ο Κώστας Παττακός δεν θα μας χαμογελάσει ξανά, δεν θα φωτίσει με την παρουσία του τις συντροφιές μας στις αγαπημένες του γειτονιές της πόλης μας. Δήμαρχος όλων των Χαλανδραίων, πατριάρχης μιας νέας γενιάς Δημοτικών Συμβούλων.
Αγαπημένε  Κώστα Παττακέ, αγαπημένε Δήμαρχε, η πόλη σε αποχαιρετάει και μαζί με αυτή προσωπικά εγώ και η Δημοτική μας Παράταξη «Αγαπάμε το Χαλάνδρι». Παρά τις όποιες πολιτικές αντιπαραθέσεις μας, διδαχθήκαμε κοντά σου το ήθος και τη συνεργατικότητα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Εμείς πάντα θα σε θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό
».

Share.

Comments are closed.