Η Αίγυπτος βομβάρδισε στρατόπεδα τζιχαντιστών στη Λιβύη

0

Η πολεμική αεροπορία της Αιγύπτου εξαπέλυσε την Παρασκευή, έξι αεροπορικές επιδρομές εναντίον «στρατοπέδων εκπαίδευσης τρομοκρατών» στη Λιβύη μετά την πολύνεκρη επίθεση με θύματα χριστιανούς κόπτες, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή τηλεόραση, τα στρατόπεδα εκπαίδευσης των τζιχαντιστών που επλήγησαν βρίσκονταν στην πόλη Ντέρνα, στην ανατολική Λιβύη.

Στρατιωτικές πηγές της Αιγύπτου επιβεβαίωσαν από την πλευρά τους, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ότι αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της χώρας πραγματοποίησαν έξι πλήγματα εναντίον στρατοπέδων στη Ντέρνα της Λιβύης, όπου το Κάιρο πιστεύει ότι εκπαιδεύτηκαν οι μαχητές που διέπραξαν την αιματηρή επίθεση εναντίον χριστιανών.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι δήλωσε ότι η πολεμική αεροπορία της Αιγύπτου έπληξε σήμερα στρατόπεδο εκπαίδευσης των τζιχαντιστών ως αντίποινα για την επίθεση εναντίον λεωφορείου που επέβαιναν χριστιανοί κόπτες, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 28 άνθρωποι.

Ντ. Τραμπ για την επίθεση στην Αίγυπτο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι «το αίμα των χριστιανών πρέπει να σταματήσει να χύνεται», αναφερόμενος στην επίθεση εναντίον κοπτών στην Αίγυπτο, με τουλάχιστον 28 νεκρούς.
 «Οι τρομοκράτες έχουν επιδοθεί σε έναν πόλεμο πολιτισμών και εναπόκειται σε όλους εκείνους που αναγνωρίζουν την αξία της ζωής να αντιμετωπίσουν και να νικήσουν αυτό το κακό» τόνισε ο Τραμπ σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο.
«Πρέπει να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε» τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής», υπογράμμισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους διαβεβαιώνοντας ότι «η Αμερική θα σταθεί στο πλευρό του προέδρου Αλ Σίσι και του αιγυπτιακού λαού».
«Οι τρομοκράτες έχουν επιδοθεί σε έναν πόλεμο πολιτισμών και εναπόκειται σε όλους εκείνους που αναγνωρίζουν την αξία της ζωής να αντιμετωπίσουν και να νικήσουν αυτό το κακό», ανέφερε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο, στο οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθετε: «Πρέπει να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε»

Για την ιστορία:
Δολοφονική επίθεση δέχτηκαν τρία συνολικά οχήματα που κατευθύνονταν στο μεγάλο προσκύνημα της Παναγίας στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ, στην ανατολική Μίνια της Άνω Αιγύπτου. Μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγονται από παιδιά μέχρι άτομα 60 ετών. Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 25 άτομα. Το γκρουπ των Κοπτών ταξίδευε με δύο λεωφορεία και ένα φορτηγό.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι Κόπτες δέχτηκαν επίθεση καθώς πήγαιναν να προσευχηθούν σε μοναστήρι στα δυτικά της επαρχίας. Όπως είπαν, μασκοφόροι σταμάτησαν τα οχήματα σε έναν δρόμο που οδηγούσε σε αυτό και άνοιξαν πυρ.
Οι αιγυπτιακές αρχές ανέφεραν ότι οι δράστες επέβαιναν σε τρία φορτηγάκια και άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα εναντίον ενός λεωφορείου που μετέφερε προσκυνητές στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ του Ομολογητή που απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα νοτίως του Καΐρου. Αμέσως μετά οι ένοπλοι μασκοφόροι ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν. Οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους και έχουν στήσει δεκάδες μπλόκα και σταθμούς ελέγχου κατά μήκος του οδικού άξονα όπου σημειώθηκε η επίθεση.

Share.

Comments are closed.