Συνεργασία ΕΝΔΙΣΥ με Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας για την πρόληψη του καρκίνου σε γυναίκες και άντρες – Δωρεάν εξετάσεις για τα μέλη του Δικτύου

0

Για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου της μήτρας και του καρκίνου του προστάτη, θα πραγματοποιούν προληπτικό έλεγχο από εδώ και στο εξής τα Μέλη του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας (ΕΙΟ).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Α) Εξέταση των γυναικών ηλικίας 25 – 70 ετών με τεστ Παπανικολάου (και επιπλέον με ταυτοποίηση του ιού HPV στις ηλικίες 30 – 50 ετών).

Β) Εξέταση των γυναικών από 40 ετών και άνω, επιπροσθέτως με ψηφιακή μαστογραφία.
Γ) Εξέταση των ανδρών 40 – 70 ετών με αιματολογικό έλεγχο (PSA) και κλινική εξέταση.
Οι εξετάσεις θα διενεργούνται  δωρεάν στη σταθερή μονάδα του Ιδρύματος στην Αθήνα (Βαλτετσίου 11). Το Ελληνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο καλύπτει τις δαπάνες των εξετάσεων.
Όπως επισημαίνεται στη συμφωνία ανάμεσα στα δύο μέρη, δεν θα είναι εφικτό να εξεταστούν οι γυναίκες – μέλη του ΕΝΔΙΣΥ, οι οποίες κατοικούν στις Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας, Λακωνίας, Κορινθίας, καθώς και στους δήμους Ανατολικής Αττικής, εάν έχουν ήδη εξεταστεί από τις κινητές μονάδες του ΕΙΟ. Αιτία είναι το  γεγονός ότι  υπάρχει πρόγραμμα σε εξέλιξη από το ΕΙΟ γι’ αυτές ακριβώς τις Περιφερειακές Ενότητες καθώς και οι ήδη νοσούντες από καρκίνο δεν θα συμπεριλαμβάνονται στον παραπάνω προληπτικό έλεγχο.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας εκτελεί σημαντικό ερευνητικό έργο.
Διατηρείται αρχείο εξετάσεων.

Τρόπος εξέτασης :
Οι εξετάσεις θα πραγμοτοποιούντα κατόπιν ραντεβού με το Ίδρυμα και επιδεικνύοντας την κάρτα μέλους του ΕΝΔΙΣΥ.
Οι γυναίκες
, που είναι μέλη του ΕΝΔΙΣΥ θα μπορούν να τηλεφωνούν στο Ίδρυμα από την Μ. Δευτέρα 29/4/2024 και μετά, στα τηλέφωνα 2103620832 και 2103620765, από τις 9:30 έως τις 15:00, για να κλείσουν ραντεβού.

Οι άνδρες, που είναι μέλη του ΕΝΔΙΣΥ θα μπορούν επίσης να τηλεφωνούν στο εργαστήριο του Ε.Α.Ι. από την Μ. Δευτέρα 29/4/2024 και μετά, στο τηλέφωνο 2103643723 από τις 9:00 έως τις 15:00, επίσης για να κλείσουν ραντεβού.

Share.

Comments are closed.