«Χαλάνδρι στο Φως» – Χάρης Ρώμας: Οι δημότες Χαλανδρίου δεν μας εξέλεξαν για να ασκούμε εξωτερική πολιτική

0

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου της 25ης Οκτωβρίου 2023, κατά την οποία κατατέθηκαν δυο ψηφίσματα για το Παλαιστινιακό, τελικά πέρασε ομόφωνα επί των παρόντων το ένα γιατί ήδη είχαν αποχωρήσει οι παρατάξεις «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» της Κρίστης Αγαπητού, η παράταξη «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023» του Μάνου Κρανίδη και η παράταξη «Χαλάνδρι Απόφαση Ευθύνης» του Παναγιώτη Βάσιου (δείτε ΕΔΩ).
Συγκεκριμένα πέρασε
το ψήφισμα του Δήμου, αφού η άλλη παράταξη «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» της Κρίστης Αγαπητού, που είχε καταθέσει δεύτερο ψήφισμα είχε ήδη αποχωρήσει λόγω του γεγονότος ότι «από την μειοψηφική Αριστερά κατηγορίες και φληναφήματα, με κορυφαίο την προσομοίωση της παράταξής μας με τη δράση «δοσίλογων», εκφορά λόγου επικίνδυνη γενικότερα για την ελληνική δημοκρατική κοινωνία», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή τους (ΕΔΩ)
Με αφορμή τα παραπάνω ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Χαλάνδρι στο Φως», Χάρης Ρώμας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Ρώμα
«Μετά τα έκτροπα που συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την συνεδρίαση της 25ης Οκτωβρίου 2023,η παράταξη μας «ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΦΩΣ», αν και δεν ξεκίνησε τυπικά η θητεία της στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, οφείλει να έχει μία ξεκάθαρη τοποθέτηση.

Δηλώνουμε λοιπόν, σαφώς και κατηγορηματικώς, την σύμφωνη θέση μας για όποια ψηφίσματα ανθρωπιστικού περιεχομένου όπως το ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΤΕΛΟΣ της απάνθρωπης καταστροφής που συντελείται στη Γάζα, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΡΙΕΣ.
Θα πρέπει πάντα να κρατούνται οι ισορροπίες όπως τις εκφράζει ο χάρτης δικαιωμάτων του ΟΗΕ αλλά και όπως τις εξέφρασαν όλες οι Ελληνικές μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις.
Είναι θέσφατο ότι η Ελλάδα από την εποχή ακόμη των Ανδρέα ΠαπανδρέουΓιασέρ Αραφάτ διατηρεί παραδοσιακά πολύ καλές σχέσεις με την Παλαιστινιακή Αρχή και τον Αραβικό κόσμο αλλά ταυτόχρονα διατηρεί άριστες σχέσεις και με το κράτος του Ισραήλ.
Παρά την τεράστια ειλικρινή οδύνη μας για τα χιλιάδες θύματα αμάχων Παλαιστινίων θεωρούμε ότι μας εκθέτει ένα μονόπλευρο ψήφισμα που δεν αναφέρει το δικαίωμα αυτοάμυνας μιας χώρας που στις 8 Οκτωβρίου υπέστη την θηριώδη τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς σε οικισμούς αμάχων και σε ένα φεστιβάλ ακτιβιστών.
Προφανώς ο καθένας μας έχει τις πολιτικές του πεποιθήσεις, μπορεί μάλιστα κάποιων οι πεποιθήσεις να συμπορεύονται με του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν που αποκαλεί τους τρομοκράτες  της Χαμάς «επαναστατικό αγώνα», αλλά η εντολή των δημοτών προς όσους εκλεχτήκαμε επ’ ουδενί δεν ήταν η άσκηση εξωτερικής πολιτικής ή επιβολής των πολιτικών μας απόψεων.
Θεωρούμε ότι δεν είναι αρμοδιότητα της Αυτοδιοίκησης να αποφασίσει  τι θέση πρέπει να πάρει η χώρα σε τόσο έκρυθμες καταστάσεις, άρα είναι παντελώς άτοπες οι «προσταγές» τύπου: Καμία σκέψη για αξιοποίηση της στρατιωτικής βάσης της Ελευσίνας από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, καμία διευκόλυνση στο Ισραήλ.
Άλλο ενώνουμε τις φωνές μας για να σταματήσουν οι αιματοχυσίες και άλλο κουνάμε το δάκτυλο προς την μία κατεύθυνση.
Επίσης θεωρούμε απαράδεκτο να εκστομίζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο υβριστικοί χαρακτηρισμοί όπως «δοσίλογοι» και παρ’ όλα αυτά να συνεχίζεται απρόσκοπτα η διαδικασία.
Εμείς μπροστά σε μία τέτοια εκτροπή δεν θα αποχωρούσαμε, όπως έκαναν άλλες παρατάξεις, για να δώσουμε το δικαίωμα να καταγραφεί μετά στα πρακτικά ότι το ψήφισμα ήταν ομόφωνο(και μάλιστα λίγες μόνο ημέρες πριν από την Εθνική μας εορτή).
Θα παραμέναμε στην αίθουσα απαιτώντας από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να υποχρεώσει όποιον ξεστόμισε τον προσβλητικό χαρακτηρισμό να ανακαλέσει.
ΑΛΛΙΩΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ.
Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι που έχουν περάσει στην πολιτική τους διαδρομή από όλα τα κόμματα, για να καταλήξουν τελικά εκεί που τους παρέχεται καρέκλα, να μην σέβονται το ότι αυτή την έμμισθη θέση την πληρώνουν οι δημότες.
Και για αυτό οφείλουν να την τιμούν διπλά

Share.

Comments are closed.