Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου για την ανθρωπιστική καταστροφή που συντελείται στη Γάζα

0

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου, με ψήφισμα, που πέρασε ομόφωνα επί των παρόντων (γιατί ήδη είχαν αποχωρήσει οι παρατάξεις «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» της Κρίστης Αγαπητού για τους λόγους που εξηγούνται ΕΔΩ, η παράταξη «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023» του Μάνου Κρανίδηκαι η παράταξη «Χαλάνδρι Απόφαση Ευθύνης» του Παναγιώτη Βάσιου) στη συνεδρίαση της 25ης Οκτωβρίου 2023, καταδικάζει τη συνεχιζόμενη πολιορκία της Γάζας με βάρβαρες επιθέσεις που έχουν προκαλέσει χιλιάδες θύματα μεταξύ των αμάχων Παλαιστινίων και εκφράζει την πλήρη στήριξή του στα δίκαια αιτήματα του παλαιστινιακού λαού για ένα κράτος ελεύθερο και ανεξάρτητοστα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με όλες τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Αναλυτικά το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου αναφέρει:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου καταδικάζει τις βάρβαρες επιθέσεις σε νοσοκομεία, κατοικίες και αμάχους στην αποκλεισμένη επί 16 χρόνια Γάζα.
Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις, που έχουν μέχρι στιγμής κοστίσει πάνω από 5.000 νεκρούς, εκ των οποίων πάνω απο 2.000 παιδιά, δεν δικαιολογούνται από τις καταδικαστέες επιθέσεις σε αμάχους ισραηλινούς πολίτες.
Γνωρίζουμε ότι η βασική αιτία της συνεχιζόμενης σφαγής είναι το κράτος – τρομοκράτης που εδώ και χρόνια, έχει μετατρέψει την περιοχή της Γάζας σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Με την ανοχή και τη στήριξη των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δολοφονεί συστηματικά τους υπερήφανους κατοίκους της, ενώ τους στερεί παράνομα τα στοιχειώδη μέσα επιβίωσης, όπως τρόφιμα, νερό, φάρμακα, ηλεκτρικό.
Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του παλαιστινιακού λαού που παλεύει για να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή,  για μια Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με όλες τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Για την επιστροφή των προσφύγων και απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.
Να αποσυρθεί η φρεγάτα «Ψαρά» από την περιοχή. Καμία σκέψη για αξιοποίηση της στρατιωτικής βάσης της Ελευσίνας από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Καμία διευκόλυνση σε ΗΠΑ και Ισραήλ.
Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ και να προχωρήσει η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, στη βάση της ομόφωνης απόφασης του ελληνικού κοινοβουλίου

Share.

Comments are closed.