La Stampa: Δεν θα ανανεωθούν τα συμβόλαια με AstraZeneca και Johnson & Johnson για τα εμβόλια, από την Κομισιόν

0

Η Κομισιόν αποφάσισε να μην ανανεώσει τα συμβόλαια για τα εμβόλια κατά της Covid-19 με την AstraZeneca και την Johnson & Johnson, όταν θα λήξουν του χρόνου, αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Stampa επικαλούμενη πηγή από το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συμφωνία με τους ηγέτες πολλών κρατών (της ΕΕ) αποφάσισε ότι δεν θα ανανεωθούν μετά τη λήξη τους τα συμβόλαια που ισχύουν για φέτος με τις εταιρείες που παράγουν εμβόλια (ιικού φορέα)», αναφέρει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι οι Βρυξέλλες -μετά τις ανησυχίες με τα περιστατικά θρομβώσεων– θα επικεντρωθούν στη χρήση εμβολίων που χρησιμοποιούν τεχνολογία mRNA, όπως είναι της Pfizer και της Moderna.
Στο μεταξύ η Κομισιόν ζητά διευκρινίσεις από την Johnson & Johnson για την «απρόσμενη» ανακοίνωση καθυστερήσεων στην παράδοση εμβολίων για την Covid-19 στην ΕΕ, ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters.

  • Αναλυτικά το άρθρο των δημοσιογράφων Ilario Lombardo και Paolo Russo της ιταλικής εφημερίδας La Stampa με τίτλο «Draghi cambia piano: dal 2022 solo Pfizer e Moderna», στα ιταλικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.