Γιάννης Μαγκριώτης*: Όπως συμβαίνει συνήθως, η επιτυχία έχει πολλούς πατέρες η αποτυχία κανέναν.

0

Ο εμπορικός κόσμος της χώρας και ειδικά της Θεσσαλονίκης, είναι ανάστατος, γιατί πέρα από τις μεγάλες ζημιές που έχουν πάθει από την πανδημία και τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και για μεγάλα διαστήματα, εμφανώς πιο αυστηρά και πιο παρατεταμένα από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, και δεν ξέρουν πόσοι θα επιβιώσουν, είναι και θύματα αλληλοαναιρούμενων κυβερνητικών αποφάσεων.
Μάλιστα δεν είναι λίγοι από τον χώρο του λιανικού εμπορίου, που μιλούν για σχέδιο της κυβέρνησης που έχει στόχο την δραματική συρρίκνωση του λιανικού εμπορίου, για να εισβάλουν στην χώρα και άλλες μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες στον χώρο της ένδυσης και της υπόδησης.
Οι συγκρούσεις, που δημοσιοποιούνται πλέον, μέσα στην επιτροπή λοιμωξιολόγων, και οι συγκρούσεις μεταξύ λοιμωξιολόγων και κυβέρνησης, αποκαλύπτει την λανθασμένη στρατηγική που ακολούθησε η κυβέρνηση από το Καλοκαίρι και μετά.
Αν επέλεγαν την πρόληψη, αντί της άμυνας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, τότε και τα υγειονομικά αποτελέσματα θα ήταν καλύτερα, οι απαγορεύσεις λιγότερες και τα οι οικονομικές και κοινωνικές απώλειες λιγότερες.
Δυστυχώς, τώρα όλοι μιλούν για πολλά τεστ, ιχνηλατήσεις, και ενίσχυση του ΕΣΥ και στην πρωτοβάθμια φροντίδα. Επαναπάμφθηκαν στα καλά αποτελέσματα της Άνοιξης, χωρίς να ερμηνεύσουν τους πραγματικούς λόγους της επιτυχίας, φυσικά για να πιστώνεται η κυβέρνηση την επιτυχία.
Καλοκαίρι και εμβολιασμός θα ελέγξουν την πανδημία.
Όταν φύγει όμως η κουρτίνα της πανδημίας, δηλαδή του φόβου και της μερικής προστασίας των επιχειρήσεων των επαγγελματιών, των εργαζομένων και των ανέργων, θα αποκαλυφθεί το πραγματικό μέγεθος της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

* Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι πρώην υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Κίνησης «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Πατήστε και δείτε όλα τα 224 προηγούμενα άρθρα του Γιάννη Μαγκριώτη

Share.

Comments are closed.