Περσεφόνη Πιστιόλη*: H ώρα της δικαιοσύνης.

0

Την ώρα λοιπόν που η χώρα μας πολεμά να καθαρίσει μια και καλή από το πολιτικό και κοινωνικό προσκήνιο τις φασίζουσες συμπεριφορές και πρακτικές, το σταλινικού τύπου κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ βιάστηκε να καθαρίσει μια και καλή από τις τάξεις της τον Σταύρο Κοντονή μιας και τα όσα είπε για τις συναλλαγές του πρώην κόμματός του με τη Χρυσή Αυγή και την ανοχή απέναντί τους ασφαλώς χαλούσαν την τόσο μεγάλη προσπάθεια που γίνεται. Και όταν λέμε φυσικά προσπάθεια εννοούμε τον κόπο και την σφοδρή επιθυμία των Συριζαίων να φανούν ως η μοναδική και κυρίαρχη-ηγέτιδα δημοκρατική δύναμη της χώρα!!!
Φυσικά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχνάμε και τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ με την ανοχή που είχε επιδείξει κατά καιρούς στη δράση της Χρυσής Αυγής. Βέβαια αυτοί οι δύο(ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ) όσο και να αλληλοκατηγορούνται δεν θα πάψουν ποτέ να είναι αυτοί που εξέθρεψαν τη ρητορική του μίσους δηλητηριάζοντας την πολιτική ζωή της χώρας ενάντια στη Δημοκρατική Παράταξη συνευρισκόμενοι στις πλατείες με τη Χρυσή Αυγή αλλά και σε ψηφοφορίες του Κοινοβουλίου. Είναι εκείνοι που απαιτούσαν κρεμάλες, μιλούσαν για Πινοσέτ και Τσολάκογλου, λιντσάριζαν όλοι μαζί τα μέλη της Δημοκρατικής Παράταξης. Είναι οι ίδιοι που ποτέ δεν μίλησαν για τις ευθύνες τους προ των μνημονίων. Η βολική στάση  ήταν να πορεύονται επιρρίπτοντας ευθύνες στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ.
Η Δημοκρατική Παράταξη, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, καλείται ως η μόνη γνήσια δημοκρατική δύναμη της πατρίδας για ακόμη μια φορά να δώσει τον αγώνα για να στερήσει πλήρως και δικαιωματικά από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής κάθε προσπάθεια συμμετοχής στην πολιτική ζωή της χώρας, αφού υπήρξε και η μόνη πολιτική δύναμη μακριά από διχαστικές τακτικές, που δε συνευρέθη ποτέ και πουθενά με το μόρφωμα αυτό.

* H Περσεφόνη Πιστιόλη είναι καθηγήτρια Φιλόλογος. Ζει και εργάζεται στο Μεσολόγγι και είναι μητέρα δύο μικρών παιδιών. Στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφια βουλευτής νομού Αιτ/νίας μα το Κίνημα Αλλαγής

Share.

Comments are closed.