Τσιόδρας: 121 νεκροί, 156 νέα κρούσματα, τα 150 στο Κρανίδι, 2401 συνολικά και 59 σε ΜΕΘ

0

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας καθηγητής λοιμοξιωλογίας Σωτήρης Τσιόδρας στην καθημερινή του ενημέρωσή (απουσίαζε ο κ Χαρδαλιάς ευρισκόμενος στο Κρανίδι) ανακοίνωσε 156 νέα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Από αυτά τα 150 είναι από την δομή του Κρανιδίου. Παράλληλα 5 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να αγγίζει τους 121. Ακόμη 59 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι. Παράλληλα δε 46 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Για τον θάνατο νεαρού 35χρονου είπε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις αποκαλύπτονται υποκείμενα νοσήματα. Σε κάποιες άλλες βλέπουμε μια κατάρρευση του οργανισμού. Κάποιοι πιστεύουν ότι η διαφορά στην έκθεση του δημιουργεί διαφορά στο πώς νοσούν οι άνθρωποι. Παίζει ρόλο ο γονιδιακός παράγοντας.
Σχετικά με την άρση των μέτρων είπε ότι οι απαντήσεις δεν είναι ξεκάθαρες, σε όλες τις στρατηγικές υπάρχει μια αβεβαιότητα. Το σημαντικότερο είναι οι ζωές που κερδήθηκαν. Με τη συνεργασία όλων σας γλιτώσαμε τα χειρότερα. Πάμε καλά, αυτό οφείλεται στα μέτρα. Το R0 είναι σημαντικά κάτω από το 1 και μας δίνει περιθώριο σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν περαιτέρω παρεμβάσεις για τα μέτρα και τη σχεδιαζόμενη σταδιακή χαλάρωση.
Σχετικά με τα σχολεία, η επιστημονική επιτροπή θα εισηγηθεί πάντα με γνώμονα τη δημόσια υγεία. Καθοριστική στην επόμενη φάση θα είναι η αυστηρή επιτήρηση της υγείας μας και η τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Για τα κλιματιστικά είπε ότι τους απασχολεί το αν παραμένουν αεροσταγονίδια στον αέρα, σε κλειστούς χώρους. Πάντως όσο λιγότερο το χρησιμοποιείς όταν υπάρχει θετικό κρούσμα στο χώρο τόσο το καλύτερο. Κάποιες έρευνες έχουν βρει παρουσία του ιού σε κάποια κλιματιστικά όταν υπήρχε στο χώρο κρούσμα. Εγώ προτιμώ το παραθυράκι και αν χρειάζεται κλιματιστικό ο αέρας να βγαίνει προς τα έξω.

Share.

Comments are closed.