Κορονοϊός: 10 νέα κρούσματα, 116 νεκροί στη χώρα μας, 61 άτομα στις ΜΕΘ και 44 εξήλθαν από αυτές

0

Στους 116 έφτασαν οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος ανακοίνωσε 10 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας, με το σύνολό τους να φτάνει πλέον στις 2.245. Από τα κρούσματα αυτά το 56% αφορά άνδρες, ενώ 550 σχετίζονται με κάποιο ταξίδι από το εξωτερικό και 950 με ήδη επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.
Όπως σημείωσε ο ίδιος, το τελευταίο 24ωρο έχουν χάσει τη ζωή τους 6 άτομα. Εκ του συνόλου των θανόντων οι 30 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η μέση ηλικία των ατόμων που εξέπνευσαν είναι τα 74 έτη και το 90,5% αυτών είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένος.
Παράλληλα, διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 61 άτομα, 14 εκ των οποίων είναι γυναίκες. Το 84% του συνόλου έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα είναι άνω των 70 ετών.
Το καλό νέο είναι ότι μέχρι τώρα 44 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο και έχουν δε ληφθεί συνολικά 54.344 κλινικά δείγματα.

Οι δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά
Σαφές μήνυμα ότι τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως τις 27 Απριλίου έστειλε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος από τη στάση των πολιτών το Πάσχα.

«Ζήσαμε όλοι ένα διαφορετικό Πάσχα. Θα το θυμόμαστε για πάντα και ως ένα ξεχωριστό παράδειγμα συλλογικής υπευθυνότητας. Η θετική εικόνα της Ελλάδας επιβεβαιώθηκε και τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα. Όταν υπάρχει ατομική και συλλογική ευθύνη δεν χρειάζεται η αστυνομία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους και όλες για την υποδειγματική συμπεριφορά» ανέφερε.
Έσπευσε πάντως να υπογραμμίσει ότι η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και ότι τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο.
Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τη σταδιακή άρση των μέτρων στη χώρα μας όπως και στην ΕΕ, αλλά όπως υπογράμμισε η όποια άρση θα ξεκινήσει βήμα βήμα όταν κριθεί ότι δεν υπάρχουν οι λόγοι που τα επέβαλαν.
Για το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος δήλωσε ότι έληξε η καραντίνα του και με ευθύνη του ελληνικού κράτους επαναπατρίζονται  οι αλλοδαποί επιβάτες του

Share.

Comments are closed.