Κορωνοϊός: 25 νέα κρούσματα με το συνολικό αριθμό να φτάνει στους 2139 – Δύο νέοι νεκροί και 101 συνολικά οι θάνατοι 76 οι διασωληνωμένοι

0

Για άλλη μια μέρα είχαμε καλά νέα από την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.
Συγκεκριμένα ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 25 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στις 2170 περιστατικά. Σήμερα είχαμε σήμερα 2 νέους θανάτους, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στους 101 συμπολίτες μας. Αξίζει δε να τονίσουμε όιτι 27 άτομα βξήκαν υγιείς από τις ΜΕΘ.
Από τους 76 διασωληνωμένους, των οποίων η διάμεση ηλικία είναι 68 έτη, 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιπο άνδρες. Σύμφωνα με τις Αρχές, το 80% των βαριά ασθενών έχουν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.
Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, το 25,6% των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα. σχετίζεται με ταξίδι, ενώ περίπου 40% με ήδη γνωστό κρούσμα.
Επιπλέον είπε ότι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε τη Λέσβο και στο κέντρο ταυτοποίησης μεταναστών. Έγινε έλεγχος και συζητήθηκαν πιθανά μέτρα.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όσους βρίσκονται σε σωφρονιστικά ιδρύματα λέγοντας ότι θεωρούνται ευάλωτοι πληθυσμοί και τόνισε ότι γίνεται διαβούλευση για να βρεθεί λύση μικρότερου συγχρωτισμού ώστε να έουν πιο σωστές συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής.
Αναφορικά με τους επισκέπτες επαρχίας είπε ότι θα πρέπει να παίρνουν σημαντικά τα μέτρα αυτοπροστασίας και έναντι των μόνιμων κατοίκων τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν θα ήθελα να έχω τέτοια ευθύνη πάνω μου, ότι τον μετέφερε σε έναν ηλικιωμένο ή επαρχιώτη».
Τέλος είπε ότι καταγράφεται μείωση κρουσμάτων που νοσηλεύονται και καταγράφονται. Ο περίφημος δείκτης R0 φαίνεται πως μειώνεται. Εμείς δεν είδαμε απότομη κορυφή, το σύστημα υγείας πιέστηκε λιγότερο, το R0 είναι κάτω από 1. Σημαίνει ότι η νόσος σβήνει. Ελπίζουμε στη διατήρηση αυτών των μεγεθών. Αυτό θα μας επιτρέψει να δούμε με προσοχή ένα πλάνο για το άμεσο μέλλον, έναν συστηματικό σχεδιασμό για την επόμενη φάση.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε στις δηλώσεις του:

  1. Δεν επιτρέπονται επισκέψεις σε σπίτια συγγενών και φίλων το Πάσχα. Μην καταστρέψουμε σε λίγες ώρες όσα έχουμε καταφέρει πολλές εβδομάδες τώρα.
  2. -Την Μ. Παρασκευή τα κοιμητήρια της χώρας θα παραμείνουν κλειστά. Επίσης την ίδια ημέρα τα καταστήματα που προβλέπεται ότι είναι ανοιχτά θα ανοίξουν από τη 1 μέχρι τις 7, 6 ώρες.
  3. -Στο θέμα της Ξάνθης: Ολοκληρώθηκαν 326 δείγματα από Δροσερό και Τόπιρο. Και τα 326 είναι όλα αρνητικά. Αρνητικά είναι και τα 15 δείγματα της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Ξάνθης. Αποφύγαμε μια δύσκολη κατάσταση, αλλά πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση.
Share.

Comments are closed.