Κορονοϊός σήμερα: Στους 79 οι νεκροί και 20 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

0

Είκοσι νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωσή του, φτάνοντας συνολικά ό αριθμός στα 1755. Το 55% αφορά άνδρες. 361 κρούσματα είναι σχετιζόμενα με ταξίδι από εξωτερικό και 655 με ήδη γνωστό κρούσμα. 90 είναι διασωληνωμένοι, ενώ είχαμε 6 νέους θανάτους, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 79 συμπολίτες μας.
Ο κ. Τσιόδρας έκανε αναφορά και στα κρούσματα σε νέους ανθρώπους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όλοι μπορούν να νοσήσουν. Στην Ελλάδα, 31% των κρουσμάτων είναι 18-39 ετών. Δύσκολο να εξηγηθούν οι σπάνιοι θάνατοι σε αυτές τις ηλικίες. Θέλω να σας μιλήσω για την παθογένεια της νόσου, για το ερώτημα τι άλλο υπάρχει και νοσούν νέοι άνθρωποι; Επιστήμονες εξετάζουν ειδικά γονίδια για το ποιος θα πάει ή όχι καλά, αφορούν τους υποδοχείς του ιού. Παραλλαγές σε αυτό το γονίδιο μπορεί να δυσκολέψουν να διευκολύνουν τον ιό. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε το πώς το ανοσοποιητικό μας σύστημα ανταποκρίνεται στον ιό. Σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις, ένα πολύ αντιδραστικό ανοσοποιητικό θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταιγίδα φλεγμονής».

Τι είπε ο Χαρδαλιάς
Οι πρώτες εβδομάδες εφαρμογής των μέτρων δείχνουν ότι ο στόχος εβδομάδα με την εβδομάδα, μέρα με την ημέρα επιτυγχάνεται, τόνισε από τη μεριά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε, τα μέχρι στιγμής δεδομένα μάλλον δικαιώνουν την κοινή μας προσπάθεια και αποδεικνύουν ότι μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού, αρκεί να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα.

Παράλληλα, δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο Απρίλης θα είναι ο πιο δύσκολος, αλλά και ο πιο κρίσιμος μήνας και ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.
Όσον αφορά στο επιχειρησιακό σκέλος, ενημέρωσε ότι από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων μέχρι και χθες είχαν επιβληθεί 21.308 πρόστιμα για παραβάσεις σχετικά με τον περιορισμό της κυκλοφορίας πολιτών.

Δείτε το βίντεο με την επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας (6/4/2020)

Share.

Comments are closed.