Αιτωλοακαρνάνες Δήμαρχοι προσφέρουν το 50% των αποδοχών τους στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού

0

Έπειτα από πρόταση του προέδρου της ΚΕΔΕ, Δ. Παπαστεργίου, προς τους Δημάρχους της χώρας να διαθέσουν το 50% του μισθού τους σε κοινό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του Κορωναιού, έξι Αιτωλοακαρνάνες Δήμαρχοι ανταποκρίθηκαν στη συμβολική και σημαντική αυτή πρωτοβουλία.
Πρόκειται για τον Δήμαρχο Αγρινίου Γεώργιο Παπαναστασίου, Δήμαρχο Μεσολογγίου, Κώστα Λύρο, τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας, Γιώργο Κατσούλα, τον δήμαρχο Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη, τον Δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα και τον Δήμαρχο Θέρμου Σπύρο Κωνσταντάρα.
Και οι 6 κοινοποίησαν την πρόθεσή τους να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του κ. Παπαστεργίου, μέσα από αναρτήσεις τους:

Δήμαρχος Αγρινίου  
Ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου στο μήνυμά του αναφέρει:

«Στο κάλεσμα ευθύνης δηλώνουμε όλοι παρών. Αυτονόητα προσφέρω κι εγώ το 50 % της αντιμισθίας μου στον αγώνα κατά του κορωνοϊού. Όλες αυτές τις εβδομάδες με τους συνεργάτες μου και όλους τους εργαζόμενους στον Δήμο Αγρινίου δίνουμε μια καθημερινή μάχη για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και τους συμπολίτες μας.
Είμαστε μαζί με την κοινωνία, δίπλα στην κοινωνία. Όλοι μαζί καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε έναν αόρατο εχθρό που απειλεί τους γονείς μας, τα παιδιά μας και εμάς τους ίδιους. Η προσπάθεια δεν θα σταματήσει μέχρι να σιγουρευτούμε ότι είμαστε όλοι ασφαλείς. Δεν πρέπει στιγμή να ξεχνάμε ότι κανείς από εμάς δεν είναι ατρόμητος.
Όλοι κινδυνεύουμε εάν δεν προσέξουμε. Μένουμε σπίτι για όλους αυτούς που φροντίζουμε και αγαπάμε».

Δήμαρχος Ιερά Πόλεως Μεσολογγίου
Ο Δήμαρχος της Ιερά Πόλεως Μεσολογγίου Κώστας Λύρος αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook


Δήμαρχος Αμφιλοχίας
O Δήμαρχος Αμφιλοχίας, Γιώργος Κατσούλας αναφέρει αναλυτικά:
«Οι Έλληνες ζούμε δύσκολες ημέρες. Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας μέχρι σήμεα ανταποκρίνεται στην πρωτόγνωρη διαδικασία παρά τις σοβαρότατες χρονίζουσες αδυναμίες του. Αυτό εν πολλοίς πιστώνεται στο ανθρώπινο δυναμικό του, το οποίο και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς.
Πέραν της ανθρώπινης προσπάθειας όμως χρειάζονται και υλικά. Ανταποκρίνομαι στην πρόταση του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και παραχωρώ το 50% των αποδοχών μου ως Δήμαρχος Αμφιλοχίας για τους επόμενους δύο μήνες στον κοινό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του covid19.
Η κίνηση αυτή είναι συμβολική, αλλά το μήνυμα ισχυρό. Ενωμένοι θα νικήσουμε
..»

Δήμαρχος Ξηρομέρου
Ο δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης σημειώνει:

«Ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων αιρετών, οφείλω να σταθώ δίπλα στην κοινωνία και στους δημότες τις κρίσιμες στιγμές που περνάμε ….η αλληλεγγύη είναι η λέξη, που το νόημα της μπορεί να είναι το αντίδοτο σε πολλές παθογένειες του σύγχρονου κόσμου!
Αποφάσισα και εγώ να διαθέσω το 50% της αμοιβής μου για δύο μήνες στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση του επικίνδυνου κορονοϊού Covid19.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ …»

Δήμαρχος Ναυπακτίας
Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας δήλωσε:
«Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε τη δεδομένη στιγμή. Η κοινωνία μας περισσότερο από ποτέ καλείται να επιδείξει στην πράξη την αλληλεγγύη της και ο κάθε ένας από εμάς, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, να στηρίξει την κοινή προσπάθεια. Κανένας πολίτης δεν είναι μόνος του τη δύσκολη αυτή περίοδο. Είμαστε όλοι εδώ και είμαστε όλοι ένα απέναντι στην πανδημία».

Δήμαρχος Θέρμου
Ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρο Κωνσταντάρα αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook

Share.

Comments are closed.