Στο τραπέζι και το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας αν δεν τηρηθούν τα μέτρα

0

Από το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, συνάγεται ότι είναι πιθανό να ανακοινώσει ακόμα και την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Αυτό θα εξαρτηθεί από την συμπεριφορά που θα επιδείξουν οι πολίτες αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά και από την πορεία της εξάπλωσης της νόσου.
«Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη: Αφού δεν θα έχουμε καμία επαγγελματική υποχρέωση, δεν κυκλοφορούμε! Μένουμε στο σπίτι», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο χθεσινό μήνυμα του προς τον ελληνικό λαό.
Πάντως στην περίπτωση που επαναληφθούν τα όσα συνέβησαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στις παραλίες και τα χιονοδρομικά κέντρα ή το συνωστισμό που υπήρξε τις προηγούμενες μέρες στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, και τα ακτοπλοϊκά ταξίδια στα νησιά, τότε είναι σίγουρο πως την ίδια στιγμή θα υπάρξει καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Άλλωστε πρόκειται για ένα μέτρο που βρίσκεται στο τραπέζι από τις αρχές της εβδομάδας αλλά ακόμη δεν έχει ενεργοποιηθεί, καθώς αρχικά εκτιμήθηκε πως θα προκαλούσε πανικό, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και η ΕΛ.ΑΣ για την υλοποίηση του μέτρο στην περίπτωση που ληφθεί τελικά η απόφαση.

Share.

Comments are closed.