Μετακομίζουν τα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων

0

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» το πακέτο Γιούνκερ άναψε το «πράσινο φως» στο σχέδιο μετεγκατάστασης των σταθμών ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων σε ενιαίο χώρο στον Ελαιώνα.

Το κόστος του έργου αναμένεται να φτάσει τα 300 εκατ. ευρώ.

Σε αυτά περιλαμβάνεται το επιχειρηματικό σχέδιο, οι μελέτες κατασκευής, υλοποίησης και λειτουργίας του νέου Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσει την 1 Σεπτεμβρίου του 2017, με τις εγκαταστάσεις να γίνονται σε έκταση 66,4 στρεμμάτων που ανήκουν στην Αττικό Μετρό Α.Ε.

Σε αυτό το χώρο έχει προβλεφθεί και η κατασκευή άλλων εγκαταστάσεων, όπως χώρων εστίασης, εμπορικών καταστημάτων, ξενοδοχειακή μονάδα, αλλά και χώροι πολιτισμού.

Η ιδέα αυτή, η μετεγκατάσταση, δεν είναι καθόλου νέα. Εμείς είχαμε ασχοληθεί με το θέμα αυτό την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012 σε άρθρο μας με τίτλο «Όλα τα ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα», δηλαδή πριν από τέσσερα χρόνια. Γράφαμε τότε μεταξύ των άλλων: «Παρελθόν θα αποτελέσουν σε λίγα χρόνια οι σταθμοί ΚΤΕΛ του Κηφισού και των Λιοσίων
Τα πρώτα βήματα για να δημιουργηθεί ένας πραγματικός συγκοινωνιακός κόμβος, που θα καταστήσει παρελθόν την διόλου κολακευτική εικόνα των σταθμών ΚΤΕΛ του Κηφισού και των Λιοσίων, έγιναν την Τετάρτη, καθώς υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Αττικό Μετρό, του δήμου Αιγάλεω και των ΚΤΕΛ για την δημιουργία του Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΣΥΛ) στον Βοτανικό.
Η δημιουργία του νέου σταθμού θα απομακρύνει τις υφιστάμενες υποδομές των ΚΤΕΛ και θα μεταφέρει όλες τις δραστηριότητες των υπεραστικών λεωφορειακών γραμμών στον σταθμό του Ελαιώνα, κάνοντας την διαμεταφορά των επιβατών προς το αεροδρόμιο, το λιμάνι και το κέντρο της Αθήνας ιδιαίτερα εύκολη, αφού θα γίνεται μέσω του Μετρό.»

Ελπίζουμε και ευχόμαστε ό,τι είναι να γίνει, ας γίνει σύντομα, γιατί οι υπάρχοντες σταθμοί είναι ντροπή, για να μην πούμε τίποτα άλλο χειρότερο.

Share.

Comments are closed.