Μάκης Γιομπαζολιάς: Όταν συμφωνήσουν τα κόμματα στα αυτονόητα…

0

Λοιπόν, ενώ προσπαθούμε, ως χώρα, να λύσουμε τα προβλήματα μας με την γείτονα Τουρκία, μήπως θα έπρεπε προηγουμένως να αποδείξουμε την ικανότητα μας, να λύσουμε το πρόβλημα της Αθήνας, που γίνεται μπάχαλο από μία απεργία στο Μετρό..?

Στα σοβαρά τώρα. Τα πολιτικά μας κόμματα, αντί να τσακώνονται:

  • Για το αν η απεργία αυτή – και άλλες – ήταν ή όχι μειοψηφική.
  • Για το αν έγινε για να επιστρέψουν ή όχι στα εκδοτήρια εισιτηρίων από τα γραφεία κάποιοι υπάλληλοι.
  • Και για το αν και πότε το δικαίωμα της απεργίας ενός συνδικάτου είναι υπέρτερο από το δικαίωμα κανονικής καθημερινότητας εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.

Καλό θα ήταν να συμφωνήσουν στα εξής απλά :

  • Όλοι οι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που αποσπάσθηκαν ρουσφετολογικά σε άλλες θέσεις από εκείνες στις οποίες προσλήφθηκαν, να επιστρέψουν στις αρχικές αυτές θέσεις τους. Όλοι όμως. Με εξαίρεση όσους αποδεδειγμένα έπρεπε να μετακινηθούν για λόγους υγείας.
  • Όλοι οι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που αποσπάσθηκαν ρουσφετολογικά σε γραφεία βουλευτών και υπουργών, από παλαιότερα μέχρι και τώρα, να επιστρέψουν στις δουλειές τους.
  • Όποιες διοικήσεις ΔΕΚΟ, παλαιότερα και τώρα, συνέργησαν σε τέτοιες ρουσφετολογικές μετακινήσεις, να καταγγελθούν δημόσια και να απαγορευθεί στα μέλη τους να αναλάβουν ξανά τέτοιες θέσεις.
  • Όλα τα κόμματα και πάντως όσα κυβέρνησαν, παλαιότερα, πρόσφατα και τώρα, να συνομολογήσουν δημόσια τις ευθύνες τους για αυτές τις αθλιότητες. Και να πιστοποιήσουν, ότι αυτό δεν πρόκειται να ξανασυμβεί, υπερψηφίζοντας στην Βουλή νομοθέτημα που θα το απαγορεύει ρητά.

Όταν τα κόμματα μας συμφωνήσουν και πράξουν αυτά, τότε θα μπορούν αξιόπιστα να ζητούν την στήριξη όλων μας στα αυτονόητα. Να καταγγέλλουν τις μειοψηφικές απεργίες για το τίποτε. Και να ψέγουν τους “κακούς” και “προνομιούχους” συνδικαλιστές του ευρύτερου δημόσιου τομέα, την νοοτροπία των οποίων τα ίδια τα κόμματα – όλα τα κόμματα – εξέθρεψαν.

* Ο Μάκης Γιομπαζολιάς είναι δημοσιογράφος και νομικός, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και μέλος του ρεύματος πολιτικής σκέψης και δράσης ΑΚΤΙΔΑ

Πατήστε και δείτε τα προηγούμενα 35 άρθρα του Μάκη Γιομπαζολιά

Share.

Comments are closed.