Europa Conference League: Θρύλε της Ευρώπης, Ολυμπιακέ – Θα αντιμετωπίσει την Φιορεντίνα στην Opap Arena

0

Ο Ολυμπιακός θα παίξει στον τελικό του Europa Conference League, στην έδρα της ΑΕΚ, την “OPAP Arena”, στις 29 Μαΐου.
Ο Θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου νίκησε και στη ρεβάνς την Άστον Βίλα με 2-0, χάρη σε δύο γκολ του Ελ Κααμπί, και με συνολικό σκορ 6-2 απέκλεισε την 4η ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ.
Ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που προκρίνεται σε τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, 53 χρόνια μετά τον τελικό του Παναθηναϊκού στο Γουέμπλεϊ με τον Άγιαξ
Ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά έπαιξε σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης και για πρώτη φορά πηγαίνει τελικό όπου θα βρει τη Φιορεντίνα.
Οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ αλλά και ο ίδιος ήξεραν πώς η ρεβάνς δεν θα ήταν εύκολη μετά το θρυλικό 2-4 στο Villa Park. Και όμως, ο Ολυμπιακός απείλησε, έβγαλε φάσεις και δεν απειλήθηκε παρά πολύ, πετυχαίνοντας γκολ στο 45λεπτο με τον συνήθη ύποπτο Ελ Καμπί μετά από κίνηση του Ποντένσε και ασίστ του Κίνι.
Ο έμπειρος Ιμπόρα θύμισε σε όλους την ποιότητά του παίζοντας σκυλίσια άμυνα και με τεράστιο πάθος, έχοντας συμπαραστάτες στον άξονα τους Εσε και Τσικίνιο που βοήθησαν και εκείνοι στα μέγιστα.
Το ερυθρόλευκο πάρτι ολοκληρώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν σε βολέ του Τζολάκη, ο Ελ Καμπί έγινε παραλήπτης της μπάλας, και εξέθεσε για δεύτερη φορά την άμυνα της Αστον Βίλα γράφοντας το 2-0, που ήταν και τελικό σκορ.


Μετά την ιστορική πρόκριση στον τελικό του Conference League παίκτες, προπονητές και διοίκηση ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.
Ροντινεϊ, Ποντένσε, Ελ Κααμπί, έδωσαν τον ρυθμό υπό τους ήχους του «freed from desire», με την υπόλοιπη ομάδα να ακολουθεί.


Φυσικά στην συνέχεια στα αποδυτήρια βρέθηκαν όλοι οι συντελεστές της τεράστιας επιτυχίας των «ερυθρόλευκων».
Προπονητές, διοίκηση, παίκτες, όλοι ένα κουβάρι ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.


Στον πατέρα του και στον Σάββα Θεοδωρίδη αφιέρωσε την πρόκριση ο Βαγγέλης Μαρινάκης
Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης αφιέρωσε την θριαμβευτική πρόκριση στον τελικό του Conference League στον πατέρα του και στον Σάββα Θεοδωρίδη.
«Εκατομμύρια κόσμος δεν έχει καταλάβει τι έχει γίνει. Το να παίξει ο Ολυμπιακός στον τελικό κερδίζοντας ομάδες Champions League με επταπλάσια μπάτζετ και να παίζει όπως παίζει στην έδρα τους, όπως έπαιξε σήμερα, μας γεμίζει πολύ μεγάλη χαρά και αισιοδοξία», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρινάκης.
Φανερά συγκινημένος, αφιέρωσε την πρόκριση στον τελικό στον πατέρα του και στον Σάββα Θεοδωρίδη, λέγοντας: «Σήμερα αυτή η βραδιά είναι αφιερωμένη σε δύο μεγάλους Ολυμπιακούς. Στον πατέρα μου και στον Σάββα τον Θεοδωρίδη. Ο πατέρας μου με μεγάλωσε με μεγάλη αγάπη για τον Ολυμπιακό. Ο Σάββας ήταν μεγάλος Ολυμπιακός, ήταν δίπλα μου, το πίστευε και είμαι σίγουρος ότι είναι πολύ χαρούμενος που τα βλέπει αυτά σήμερα».
Λίγο αργότερα, ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του Πειραιά, έστειλε μέσω Instagram το μήνυμα του για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα, γραμμένη τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Evangelos Marinakis (@evangelos.marinakis)


Δείτε τα Highlights του αγώνα Ολυμπιακός – Άστον Βίλα 2 – 0 στον δεύτερο ημιτελικό του  Europa Conference League – 9/5/24 που έστειλε τον Θρύλο στον Τελικό Ευρώπης, σε βίντεο της COSMOTE SPORT

Share.

Comments are closed.