Βομβιστική Επίθεση καμικάζι στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης με πέντε νεκρούς και 36 τραυματίες

0

Η βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα σε πολυσύχναστη εμπορική περιοχή της πλατεία Ταξίμ και συγκεκριμένα στο εμπορικό δρόμο Ιστικλαλ της Κωνσταντινούπολης κόστισε τη ζωή σε 5 άτομα μαζί και ο βομβιστής, ενώ 36 άτομα τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Υγείας. Από τους τραυματίες, οι επτά είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Οι ξένοι πολίτες τραυματίες είναι: έξι Ισραηλινοί, δύο Ιρλανδοί, ένας Ισλανδός, ένας Γερμανός, ένας Ιρανός και ένας από το Εμιράτο του Ντουμπάι είναι οι ξένοι τουρίστες που τραυματίστηκαν.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας.

Δύο Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι τα ευρήματα στο χώρο της επίθεσης δείχνουν ότι ο βομβιστής είχε σχέσεις ή με το εκτός νόμου Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) ή με το Ισλαμικό Κράτος.

Αυτό είναι το τέταρτος βομβιστικό χτύπημα στην Τουρκία αυτή τη χρονιά

Πρόκειται για την τέταρτη βομβιστική επίθεση που σημειώνεται φέτος στην Τουρκία, με στόχο τμήμα του μεγάλου εμπορικού πεζόδρομου της Ιστικλάλ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης. Στον πεζόδρομο αυτό, βρίσκονται καταστήματα με εμπορικά brands παγκοσμίου φήμης, αλλά και ξένες διπλωματικές αποστολές, σε απόσταση λίγων μέτρων από το συνηθισμένο σημείο στάθμευσης αστυνομικών λεωφορείων.

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο δείχνει από πολύ κοντά τον βομβιστή που έσπειρε τον θάνατο το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη

Share.

Comments are closed.