Με ανακοίνωσή του ο αιρετός του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ), με την παράταξη Δημοκρατική Συνεργασία (ΔΗ.ΣΥ.), Νίκος Φασφαλής, ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Συμβουλίου, της Δευτέρας 4 Αυγούστου 2025
Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Φασφαλή
«Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Θέλω να σας ενημερώσω ότι τη Δευτέρα 4 Αυγούστου 2025 στο Υπουργείο Παιδείας θα συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:
- Εξέταση αιτήσεων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Στελεχών Εκπαίδευσης, για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή.
- Εξέταση συμπληρωματικών μεταθέσεων από περιοχή σε περιοχή εκπαιδευτικού προσωπικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής) σύμφωνα με το άρθρο 77 του ν.5218/2025( ΦΕΚ 125,τ.Α΄).
- Επικύρωση πινάκων κενών οργανικών θέσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και δομών Ειδικής Αγωγής.
- Επικύρωση πινάκων των συμπληρωματικών μεταθέσεων από περιοχή σε περιοχή Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε Τμήματα Ένταξης & στην Γενική Εκπαίδευση, έτους 2025.
- Θέματα παραιτήσεων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Είμαι πάντα στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και θα σας ενημερώνω για κάθε εξέλιξη που αφορά ειδικά το θέμα των συμπληρωματικών μεταθέσεων, για το οποίο έχω τοποθετηθεί όσον αφορά τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν πριν την πραγματοποίησή τους.»