Νίκος Τσούλιας*: Ναι, ο Χάρης Δούκας ανοίγει δρόμους

0

Ο Χάρης Δούκας είναι νικητής. Ανοίγει δρόμους για την Αθήνα. Φέρνει νέα πνοή στην πρωτεύουσά μας. Είναι μια φωνή από το μέλλον. Μια  αυτοδιοικητική δυναμική γεννιέται, ελπιδοφόρα και δημιουργική.

Τώρα είναι ώρα για να χειραφετηθεί ο δήμος της Αθήνας από την σκληρή κομματική χειραγώγηση του δίπολου Μπακογιάννη – Μητσοτάκη. Τώρα είναι ώρα να εκλεγεί μια Δημοτική Αρχή, που θα σκύψει πάνω στα προβλήματα της Αθήνας, στις πολλαπλές προκλήσεις των καιρών μας.

Ναι, ο Χάρης Δούκας διαμορφώνει ένα άλλο κλίμα. Ανοίγει ορίζοντες για μία Ανοιχτή, Κοινωνική, Δίκαιη, Βιώσιμη Αθήνα. Το μείζον ενεργειακό πρόβλημα και η κλιματική αλλαγή, οι ανισότητες και κοινωνική ευαισθησία, η φτώχεια, η ανεργία και η ακρίβεια, οι αγωνίες των νέων και οι προκλήσεις του μέλλοντος έρχονται στο προσκήνιο. Θέλουν απαντήσεις!

Οι Αθηναίοι και ιδιαίτερα οι νέοι θέλουν μια φρέσκια δημοκρατική  – ναι δημοκρατική – πρόταση για το δήμο, μια πρόταση:

  • που θα βλέπει στο αύριο με τη ματιά της επιστήμης και της γνώσης,
  • που θα κάνει την ανάπτυξη της πρωτεύουσας αυτοσκοπό και όχι πέρασμα,
  • που θα είναι αυτόνομη από την οικογενειοκρατία,
  • που θα δίνει λύσεις στα μικρά και στα μεγάλα προβλήματα,
  • που θα αγωνιστεί να ζωντανέψει τις γειτονιές,
  • που θα στηρίξει τα φτωχά νοικοκυριά και θα αμβλύνει τις ανισότητες,
  • που θα εκφράζει και θα εντάσσει τα δημιουργικά κοινωνικά στρώματα, που απέχουν από τα δημοτικά πράγματα,
  • που θα παίρνει διεθνείς πρωτοβουλίες για τα μείζονα προβλήματα της εποχής μας,
  • που θα κάνει το δήμο υπόθεση των πολιτών.

Ναι, χωρίς την ενεργή στήριξη, χωρίς κοινωνική δυναμική δεν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα της Αθήνας. Τώρα είναι ώρα για νέο ξεκίνημα, για ανατροπή του παλαιοκομματισμού, για κουλτούρα δημιουργικότητας. Οι γνώσεις και η επιστήμη, η δημοκρατική ευαισθησία και κυρίως η δυναμική των χειραφετημένων πολιτών και η ενεργός συμμετοχή και ειδικά των νέων είναι τα νέα χαρακτηριστικά που μπορούν να φέρουν αλλαγή στην πρωτεύουσά μας, που μπορούν να δημιουργήσουν αντίληψη και πρακτική αγώνα και αισιοδοξίας.

Ναι, είναι έδαφος προσοδοφόρο η συνεχής επιστημονική εξέλιξη και η Ευρωπαϊκή και η διεθνής πορεία του Χάρη Δούκα σε διεθνή προγράμματα, σε ελληνικά και ξένα συνέδρια και fora με προτάσεις που λύνουν προβλήματα, που δίνουν ευοίωνες προοπτικές.

Σήμερα είναι μια άλλη ημέρα. Οι συζητήσεις γίνονται για το νέο ξεκίνημα της Αθήνας!

* Ο Νίκος Τσούλιας, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και νυν Γραμματέας του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Πατήστε εδώ και δείτε τα 292 προηγούμενα άρθρα του Νίκου Τσούλια

Share.

Comments are closed.