Μεσολόγγι: Μέγα πλήθος στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου της παράταξης  «Δημιουργική Ανατροπή»  του Δημάρχου, Κώστα Λύρου

0

Παρουσία εκατοντάδων δημοτών της Ι.Π. Μεσολογγίου και διάχυτη αισιοδοξία για μεγάλη νίκη πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τρίτης, 19 Σεπτεμβρίου 2023 στο Μεσολόγγι , τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης  «Δημιουργική Ανατροπή»  του Δημάρχου, Κώστα Λύρου
«Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας, που μας γεμίζει δύναμη αλλά και ακόμη πιο μεγάλη ευθύνη. Αυτό το βάρος της ευθύνης για τον τόπο μας, μου το αναθέσατε εδώ σε αυτόν το χώρο το 2019,  αποτέλεσε τιμή για μένα και έδωσα όρκο να υπηρετώ τον Δήμο χωρίς να υπολογίζω πολιτικό κόστος αλλά μόνο  τους ανθρώπους και το συμφέρον του τόπου μας» ανέφερε, φανερά συγκινημένος,  ο Κώστας Λύρος στην έναρξη της ομιλίας του
Ακολούθησε αναφορά στα πιο σημαντικά έργα  που έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας του και που αποτελούν μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα:
Όπως το έργο ύδρευσης, η ανάπλαση της εισόδου της πόλης , η επίλυση του προβλήματος του ΧΥΤΑ,  το αντιπλημμυρικό έργο στη θέση Βίγλα και Άγιο Δημήτριο, η βελτίωση Αγροτικής οδοποιίας ,  το  Ανοικτό  Κέντρο Εμπορίου (Open Mall)» κ.α.
Ο δήμος μας, σημείωσε ο Κώστας Λύρος μπορεί πλέον να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία αφού εκτός από τα μεγάλα και αναγκαία έργα έγινε νοικοκύρεμα των οικονομικών : «Με χρηστή διαχείριση και διαφάνεια πετύχαμε την εξυγίανση των οικονομικών του δήμου .Ήρθαμε με καθαρά χέρια στη διοίκηση του δήμου και παραμένουμε με καθαρά χέρια».
Ακολούθως, τόνισε  τα προβλήματα που δημιούργησε η απλή αναλογική στην πρόοδο του δημοτικού έργου: «Η ανεύθυνη στάση μέρους της αντιπολίτευσης ,καθυστέρησε αποφάσεις υπονομεύοντας σημαντικά έργα . Αδιαφόρησαν για τα συμφέροντα των δημοτών και του τόπου. Σήμερα, είναι οι ίδιοι άνθρωποι ,που κρύβουν τις δικές τους ευθύνες και έρχονται να διεκδικήσουν την ψήφο των δημοτών».
Συνεχίζοντας, είπε νόημα: «Αφήνουμε την τοξικότητα και τη φαυλότητα σε εκείνους που μπορούν να την υπηρετούν. Όσες και όσοι προσπαθούν με άθλια υπονοούμενα και συνειδητά ψέματα να «δηλητηριάσουν» τους δημότες, τους αφήνουμε να βυθίζονται στον βούρκο που δημιουργούν. Εμείς, απαντάμε με το έργο μας , με ουσιαστική προσφορά στον τόπο».
Ειδική αναφορά έκανε στους στόχους της επόμενης πενταετίας που αφορούν :  «Ολοκλήρωση των έργων  που είναι σε εξέλιξη και όλων όσων οι μελέτες έχουν εγκριθεί. Προώθηση του νέου αναπτυξιακού σχεδιασμού προσέλκυσης επενδυτικών πρωτοβουλιών για την τουριστική αξιοποίηση του τεράστιου κεφαλαίου του Δήμου .
Αναβάθμιση της ποιότητας στην καθημερινότητα του δημότη.  Διασφαλίζουμε το δικαίωμα του κάθε πολίτη που ζει και εργάζεται στον τόπο μας να έχει ευπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και ποιότητα ζωής .
Ενίσχυση του παραγωγικού κόσμου με επέκταση του δικτύου αγροτικών δρόμων , διεκδίκηση του εκσυγχρονισμού των αντλιοστασίων, ανάδειξη των προϊόντων μας. Δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη και την αυτονομία των χωριών του δήμου.
Ανάδειξη και αξιοποίηση του τεράστιου πολιτισμικού αποθέματος με επίκεντρο την επέτειο των 200 ετών από την «ΕΞΟΔΟ».
Διακοπτόμενος πολλές φορές από παρατεταμένα χειροκροτήματα κλείνοντας την ομιλία του ο Κώστας Λύρος κατέληξε ως εξής: «Μας ενώνει το ενδιαφέρον και η αγάπη για τον τόπο μας. Ενωμένοι συνεχίζουμε το όραμα και τα έργα. Προχωράμε για τη μεγάλη νίκη, για τη δική σας νίκη».

Share.

Comments are closed.