Επίσημη ανακοίνωση της Euroleague: Δικαιώνει Ολυμπιακό και Μπαρτζώκα για την “αλλοίωση” στο ΣΕΦ

0

Η Euroleague πήρε επίσημη θέση για τις επίμαχες φάσεις στα παιχνίδια του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα και του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι και δικαιώνει μόνο τους “ερυθρόλευκους” για τις διαμαρτυρίες τους.
Η διαιτησία στα τρίτα παιχνίδια Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για τα playoffs της Euroleague κόντρα σε Μπαρτσελόνα και Μακάμπι έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από το βράδυ της Τρίτης. Οι παράγοντες των δύο ελληνικών ομάδων “βράζουν” με τις υποδείξεις των διαιτητών, θεωρώντας – και δικαιολογημένα – ότι επηρέασαν καταλυτικά την εξέλιξη των δύο αγώνων.
Το απόγευμα της Πέμπτης, η Euroleague πήρε επίσημα θέση για τις τέσσερις επίμαχες φάσεις των αναμετρήσεων σε ΣΕΦ και “Χάλα Πιονίρ” και εξέδωσε το ακόλουθο πόρισμα.

Τι είπε η Euroleague για το Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα
Σε αντίθεση με τον αγώνα του Παναθηναϊκού, η Euroleague υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της ότι πράγματι δεν καταλογίστηκε παράβαση πέντε δευτερολέπτων από τους διαιτητές στην επαναφορά του Σατοράνσκι (16,3 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας) με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται δύο πόντους μπροστά στο σκορ. 

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι με την Μπαρτσελόνα να υποχρεώνεται να κάνει αμέσως φάουλ σε περίπτωση που έχανε την κατοχή, η πλάστιγγα της αναμέτρησης θα είχε γύρει ολοκληρωτικά υπέρ των “ερυθρόλευκων”. Με τη μη υπόδειξη μιας τόσο οφθαλμοφανούς παράβασης αλλοιώθηκε ολοκληρωτικά το αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού που μπορεί να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στον αποκλεισμό από το Final Four
Σε ότι αφορά την τελευταία υπόδειξη του Ντιφαλά, η Euroleague συμφωνεί ότι υπάρχει παράβαση του Πετρούσεφ στον Πάρκερ και επαφή του Σέρβου με το αριστερό του χέρι στον Αμερικάνο άσο της Μπαρτσελόνα.  

Τι είπε η Euroleague για το Μακάμπι – Παναθηναϊκός
Σε ότι αφορά το παιχνίδι της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό στο Βελιγράδι, η Euroleague υποστηρίζει ότι στη φάση που οι “πράσινοι” διαμαρτύρονται ότι ο Νίμπο πάτησε τη γραμμή, πριν πετάξει την μπάλα στον Λεσόρ (στα 57” πριν τη λήξη της αναμέτρησης) δεν προκύπτει από τα ριπλέι με σαφήνεια η παράβαση του Αμερικάνου σέντερ καθώς “υπάρχει περίπτωση η φτέρνα του να είναι στον αέρα και να μην πατάει τη γραμμή”. 
Αναφορικά με το κόψιμο του Λεσόρ στον Μπράουν στα 14,9 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε (στο οποίο αρχικά οι διαιτητές είχαν καταλογίσει καλάθι υπέρ της Μακάμπι) η Euroleague θεωρεί ότι οι διαιτητές χειρίστηκαν τη φάση βάσει κανονισμού και δεν υπάρχει τίποτα το αντικανονικό

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα eurohoops.net, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.