Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πλειοδότης για την Αττική Οδό με προσφορά 3,27 δισ. € – Αναλυτικά όλες οι προσφορές

0

Με προσφορά που ανήλθε στα 3,27 δισ. ευρώ η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναδεικνύεται πλειοδότης για την παραχώρηση της Αττικής Οδού
Ο δεύτερος πλειοδότης ήτοι η κοινοπραξία Vinci Highways  – Vinci ConcessionsΜυτιληναίοςMobililty Partner, έδωσε προσφορά 3,106 δισ. ευρώ με τη διαφορά μεταξύ των δύο προσφορών να είναι μεγαλύτερη του 5% και ως εκ τούτου –όπως όλα δείχνουν–  δεν αναμένεται να ζητηθούν βελτιωτικές προσφορές.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν πηγές που βρίσκονται κοντά στη διαγωνιστική διαδικασία, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ είχε διευκρινίσει ότι βελτιωτικές προσφορές θα ζητηθούν αν η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων σχημάτων είναι μικρότερη του 5%.  

Ειδικότερα, το ΤΑΙΠΕΔ στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: 
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση προχώρησε στην αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάθεση σύμβασης παραχώρησης υπηρεσιών για τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Αττικής Οδού για χρονικό διάστημα 25 ετών.
Τα έξι (6) επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν τις εξής οικονομικές προσφορές (με αλφαβητική σειρά):

  • ABERTIS INFRAESTRUCTURAS S.A. – 2.700.000.000 ευρώ.
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – 3.270.000.000 ευρώ.
  • Ένωση προσώπων BRISA – AUTO ESTRADAS de PORTUGAL S.A. – RUBICONE MIDCO, B.V. –INTRAKAT A.E. – 2.050.050.908,21 ευρώ.
  • Ένωση προσώπων MACQUARIE ASSET MANAGEMENT MOTORWAY HOLDINGS S.ar.l. – FINCOP INFRASTRUCTURE LTD – 2.350.000.000 ευρώ.
  • Ένωση προσώπων VINCI HIGHWAYS S.A.S. – VINCI CONCESSIONS S.A.S. – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – MOBILITY PARTNER S.A.S. – 3.106.000.000 ευρώ.
  • Ένωση προσώπων ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – ΑΒΑΞ Α.Ε. – MERIDIAM EASTERN EUROPE INVESTMENTS 4 S.A.S. – 2.548.000.000 ευρώ.

Το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει με τον έλεγχο των οικονομικών προσφορών σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού και οι ανωτέρω Προεπιλεγέντες Επενδυτές θα ενημερωθούν για την πρόοδο της διαγωνιστικής διαδικασίας
Υπενθυμίζεται ότι η νέα σύμβαση παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου προβλέπει τη μείωση των διοδίων μετά τη νέα παραχώρηση και για διάστημα πέντε ετών στα 2,5 ευρώ από 2,8 ευρώ που είναι σήμερα. Ο νέος παραχωρησιούχος έχει δικαίωμα να αναπροσαρμόσει το αντίτιμο διέλευσης, αλλά μετά την πάροδο της πενταετίας, υποβάλλοντας αίτημα αύξησης το οποίο να τεκμηριώνεται από τις κυκλοφοριακές συνθήκες του αυτοκινητοδρόμου.

Share.

Comments are closed.