Τουρκία: “Βόμβα” από τον Κιλιτσντάρογλου – “Αγαπητοί Ρώσοι, εσείς βρίσκεστε πίσω από τα μοντάζ για τον Ιντζέ”

0

Με μια ανάρτηση “βόμβα” ο αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Recep Tayyip Erdoğan)  στις  τουρκικές εκλογές, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου (Kemal Kılıçdaroğlu), κατηγορεί τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από την παραίτηση του Μουχαρέμ Ιντζέ (Muharrem İnce), εν μέσω ενός σκανδάλου που στο κέντρο του έχει ένα ροζ βίντεο.
Με μήνυμά του στο Twitter, τόσα στα τουρκικά όσο και στα ρώσικα, ο βασικός υποψήφιος της αντιπολίτευσης αναφέρει αναλυτικά: «Αγαπητοί Ρώσοι φίλοι, εσείς βρίσκεστε πίσω από τα μοντάζ, τις συνωμοσίες, το Deep Fake περιεχόμενο, τις κασέτες που αποκαλύφθηκαν χθες σε αυτή τη χώρα. Αν θέλετε να συνεχιστεί η φιλία μας μετά τις 15 Μαΐου, πάρτε το χέρι σας από το τουρκικό κράτος. Είμαστε ακόμα υπέρ της συνεργασίας και της φιλίας».


Ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία Μουχαρέμ Ιντζέ ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του, μόλις τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές, αλλά διευκρίνισε ότι το κόμμα του, «Πατρίδα», θα παραμείνει στην εκλογική κούρσα.
Η παραίτηση του Μουχαρέμ Ιντζέ, εν μέσω ενός σκανδάλου που στο κέντρο του έχει ένα ροζ βίντεο, χαρακτηρίζεται από διεθνή ΜΜΕ ως «ένα νέο πλήγμα για τον Ερντογάν», και τούτο γιατί με τον Ιντζέ εκτός κάδρου αυτός που εκτιμάται ότι θα ωφεληθεί είναι ο Κιλιτσντάρογλου.
Η ευρωπαϊκή έκδοση του Politico σημειώνει μάλιστα ότι η ανατροπή αυτή δεν αποκλείεται να δώσει στον Κιλιτσντάρογλου την απαραίτητη ώθηση που του χρειάζεται όχι απλώς για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση αλλά ακόμα και για να αναδειχθεί νικητής χωρίς να χρειαστεί δεύτερος γύρος. Σημειώνεται ότι ο Ιντζέ, ένας γνήστιος κεμαλιστής, προέρχεται από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα.

Share.

Comments are closed.