Τουρκία: Στο παρά πέντε αποσύρεται ο Μουχαρέμ Ιντζέ, μετά τις φήμες για ροζ βίντεο – Οι ψήφοι του πάνε στον Κιλιτσντάρογλου

0

Ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία Μουχαρέμ Ιντζέ ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του, τρεις ημέρες πριν από την ψηφοφορία, περιορίζοντας τον αριθμό των αντιπάλων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ το ερώτημα είναι ποιον θα ψηφίσουν τώρα οι ψηφοφόροι του.
«Αποσύρω την υποψηφιότητά μου», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής του κόμματος Memleket (Πατρίδα), Μουχαρέμ Ιντζέ , που στις τελευταίες δημοσκοπήσεις εξασφάλιζε 2% έως 4% των ψήφων.
Και ζήτησε «ψήφο από κάθε νοικοκυριό» για το κόμμα του -της «Πατρίδας»- στις κοινοβουλευτικές εκλογές, που διεξάγονται παράλληλα με τις προεδρικές στην Τουρκία.


Υπενθυμίζεται ότι χθες και σήμερα ο τέταρτος κατά σειρά υποψήφιος των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία ακύρωσε τις προεκλογικές του εμφανίσεις, επικαλούμενος λόγους υγείας. Πριν από λίγο όμως ο Ιντζέ ανακοίνωσε πως αποσύρει την υποψηφιότητά του από τις τουρκικές εκλογές της 14ης Μαΐου.
Ο Ιντζέ τις τελευταίες ημέρες δεχόταν πιέσεις να αποσυρθεί από την κούρσα των προεδρικών εκλογών, ενώ δέχθηκε απειλές μέσω Twitter ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα ροζ βίντεο που τον εμπλέκει σε σεξουαλική υπόθεση. Ο ίδιος πάντως μιλάει για συνωμοσία που πηγάζει από τους γκιουλενιστές (FETO).
Φήμες αναφέρουν ότι ροζ βίντεο για τον Ιντζέ απειλεί να δημοσιοποιήσει ένας πρώην σωματοφύλακας του Ερντογάν, ο Αλί Γεσιλντάγ. Ο Ιντζέ τον κάλεσε να το δημοσιοποιήσει χωρίς να περιμένει ούτε ένα λεπτό. «Θα τακτοποιήσω τους λογαριασμούς μου με όλους σας στο δικαστήριο», είπε ο Ιντζέ. «Πού είστε, εισαγγελείς;» αναρωτήθηκε. «Θα πολεμώ αυτούς τους άθλιους τρομοκράτες για το υπόλοιπο της ζωής μου. Όταν δεν υπάρχει πραγματική απόδειξη, κανένα πραγματικό βίντεο, είναι ανέντιμο να προσποιούμαστε ότι υπάρχουν», πρόσθεσε.


Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κάλεσε χθες τον Ιντζέ να στηρίξει τη Συμμαχία του Έθνους. «Αν θέλει ας έρθει στο τραπέζι μας, να φέρουμε μαζί την αλλαγή. Να καθαρίσουμε μαζί αυτή τη βρωμιά από την πολιτική», δήλωσε.
Επίσης πρέπει να πούμε ότι πολλά στελέχη του κόμματος έχουν παραιτηθεί τις τελευταίες ημέρες ανησυχώντας ότι η υποψηφιότητα του Μουχαρέμ Ιντζέενδεχομένως θα εμποδίσει τον βασικό υποψήφιο της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να επικρατήσει του Ταγίπ Ερντογάν.
Πάντως ο Ιντζέ αιτιολόγησε την απόφασή του λέγοντας ότι η υπό την ηγεσία του Κεμάλ Κλιτσντάρογλου συμμαχία της αντιπολίτευσης αν χάσει απέναντι στον Ερντογάν τότε «θα ρίξει το φταίξιμο επάνω του».
Τέλος ο Ιντζέ θεωρείτο δούρειος ίππος του Ερντογάν, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι κοσμικός, λαϊκιστής και έχει απήχηση στους νέους και το ποσοστό που θα έπαιρνε στο μεγαλύτερο μέρος του θα έλειπε από τον Κιλιτσντάρογλου, πράγμα που θα μπορούσε να στείλει τις εκλογές σε δεύτερο γύρο ή ακόμα και να δώσει προβάδισμα στον Τούρκο πρόεδρο.
Συνεπώς, η αποχώρηση Ιντζέ πιθανότατα ενδυναμώνει την αντιπολίτευση, ίσως και με το απαραίτητο ποσοστό που χρειάζεται για να πάρει την προεδρία από την πρώτη Κυριακή.

Share.

Comments are closed.