Ο Γιώργος Παπανδρέου υπέρ του Ανδρουλάκη για το θέμα της συγκυβέρνησης

0

«Σωστά τα είπε ο πρόεδρος», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ είναι οι προγραμματικές συμφωνίες και όχι η ονοματολογία και οι καρέκλες.
Τη συμφωνία του με την άποψη του Νίκου Ανδρουλάκη για τους όρους συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ σε ενδεχόμενη κυβέρνησης συνεργασίας εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου. 
Μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στη συνεδρίαση της επιτροπής εκλογικού αγώνα Αχαΐας, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: 
«Σωστά είπε ο πρόεδρός μας, ότι εμείς κοιτάμε τις προγραμματικές συμφωνίες και όχι το μοίρασμα καρεκλών. Ούτε και τις ονοματολογίες που αποπροσανατολίζουν σκοπίμως την πραγματική πολιτική συζήτηση για το τι διακυβεύεται πραγματικά σε αυτήν τη χώρα. Εάν αυτή η χώρα θα αλλάξει ή θα συνεχίσει να βουλιάζει.
Είναι γι’ αυτό ανάγκη και τώρα στις εκλογικές μάχες να σφυρηλατήσουμε ένα κίνημα που αναδεικνύει και προωθεί τις δικές μας αξίες και πολιτικές».

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε σαφή την απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη για τους όρους της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας: 
«Πρώτα καλούμε τον ελληνικό λαό να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής. Και όπως ο ίδιος είπε, αν υπάρξει προγραμματική συμφωνία -αλλά μόνο αν υπάρξει-, βεβαίως μετά να συζητηθεί η σύνθεση της κυβέρνησης με συγκεκριμένους όρους».
Παράλληλα, υποστήριξε ότι «ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μεταρρυθμιστική δύναμη» και δικαιολογώντας τον ισχυρισμό του, τόνισε: «Η πραγματικότητα, ακόμη και σήμερα, μετά από όσα έχουν μεσολαβήσει, επιβεβαιώνει ότι η δεξιά ιστορικά καλλιέργησε αυτές τις αντιλήψεις, νομής και ιδιοποίησης της εξουσίας και η σημερινή Ν.Δ. αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν αλλάζει. Από την άλλη, η παραδοσιακή Αριστερά προσχώρησε σε αυτές τις πρακτικές».
Τέλος, αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών, κατηγόρησε για υποκρισία και αποφυγή ανάληψης ευθύνης την κυβέρνηση της Ν.Δ. 
«Βλέπουμε σήμερα από την κυβέρνηση και την παράταξη της Ν.Δ., ότι ενώ όλα αυτά από τη μια υποτίθεται ότι τα αναθεματίζουν, από την άλλη τα υπηρετούν αδιάντροπα, ακόμη και σε μια τέτοια τραγωδία, με θύματα τόσους νέους ανθρώπους. Γιατί η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών, που πρέπει να αναζητηθούν και να αποδοθούν, είτε αυτές αφορούν δημόσιους λειτουργούς είτε πολιτικούς προϊστάμενους, και υπάρχουν και στρεβλές αντιλήψεις και πρακτικές, όπως και αθέμιτες διαδρομές που πρέπει να αλλάξουμε».

Share.

Comments are closed.