Δυο νέοι σεισμοί στην Τουρκία 6,4 & 5,8 Ρίχτερ – 3 νεκροί, 213 τραυματίες -Συγκλονιστικές εικόνες με κτίρια να καταρρέουν και κόσμο να τρέχει [Βίντεο]

0

Δύο εβδομάδες μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στη νοτιοανατολική Τουρκία στα σύνορά της με την Συρία, που έχει οδηγήσει στον θάνατο μέχρι τώρα πάνω από 47.000 ανθρώπους, δυο νέες ισχυρές σεισμικές δονήσεις έπληξαν και πάλι την περιοχή.


Σύμφωνα με τoν  Οργανισμό Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης της Τουρκίας (AFAD) και το Παρατηρητήριο του Καντιλί (Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü) ένας σεισμός 6,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στην περιοχή Ντεφνέ (Defne ) του Χατάι και τρία λεπτά μετά τον σεισμό που σημειώθηκε στις 20.04 (ώρα Τουρκίας), δηλαδή στις στις 20.07, ένας άλλος σεισμός 5,8 Ρίχτερ σημειώθηκε Σαμαντάγκ (Samandag) του Χατάι (Hatay).
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον τρεις άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 213 μετά τις νέες σεισμικές δονήσεις στην Τουρκία.


Ο δήμαρχος του Defne İbrahim Güzel δήλωσε: «Υπάρχουν κτίρια που έχουν καταστραφεί και άνθρωποι κάτω από τα ερείπια. Είμαστε σε συντονισμό με τον κυβερνήτη. Δεν υπάρχει ρεύμα στην περιοχή. Δεν μπορώ να δώσω κάποιο αριθμό. Η κατάσταση είναι τραγική. Άκουγα τις κραυγές των ανθρώπων».
Επίσης ο Güzel δήλωσε, «Είμαι σε ένα κοντέινερ αυτή τη στιγμή. Προσπαθώ να συντονίσω την κατάσταση. Έρχονται ειδοποιήσεις για βοήθεια. Οι άνθρωποι κλαίνε. Θέλουμε μια σκηνή έκτακτης ανάγκης.»

Δείτε βίντεο του Habertürk την ώρα του σεισμού

Καταστράφηκε ολοσχερώς γέφυρα που οδηγεί σε νοσοκομείο στο Χατάι
Γέφυρα που οδηγεί στο νοσοκομείο έξω από την πόλη του Χατάι έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, σύμφωνα με το CNN Turk.
«Ο δρόμος έχει καταστεί εντελώς άχρηστος. Τα ασθενοφόρα προς το παρόν δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον δρόμο. Αυτή η λωρίδα που οδηγεί στο νοσοκομείο έχει κλείσει. Η Τροχαία έλαβε μέτρα ασφαλείας και δεν επιτρέπει την είσοδο των οδηγών στον δρόμο», μεταδίδει η δημοσιογράφος Buse Deviren του τουρκικού μέσου.


Νόμιζα ότι η γη θα ανοίξει κάτω από τα πόδια μου
Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, ο σεισμός προκάλεσε πανικό στους σεισμόπληκτους και σήκωσε μεγάλα σύννεφα σκόνης στην κατεστραμμένη πόλη. Ανέφερε καταρρεύσεις ήδη κατεστραμμένων κτιρίων και δραματικές εκκλήσεις κατοίκων για βοήθεια.
Σύμφωνα με την AFAD, περισσότεροι από 6.000 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ της 6ης Φεβρουαρίου, που συγκλόνισε τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία.
Κάτοικος στην Αντάκια είπε πως την ώρα του σεισμού βρισκόταν σε σκηνή που έχει στηθεί σε πάρκο της πόλης. «Νόμιζα ότι η γη θα ανοίξει κάτω από τα πόδια μου», είπε κλαίγοντας, καθώς κρατούσε τον 7χρονο γιο της στην αγκαλιά της. «Θα γίνει και άλλος μετασεισμός;» διερωτήθηκε.
Επίσης σύμφωνα και πάλι με πληροφορίες στο Γαλλικό Πρακτορείο, τα Λευκά Κράνη στη Συρία ανέφεραν ότι περισσότεροι από 130 άνθρωποι τραυματίστηκαν και κάποια κτίρια που είχαν ήδη υποστεί ζημιές κατέρρευσαν. Η Συροαμερικανική Ιατρική Ένωση (SAMS) δήλωσε ότι πέντε νοσοκομεία που υποστηρίζει στη βορειοδυτική Συρία έχουν δεχθεί αρκετούς ανθρώπους με ελαφρά τραύματα καθώς μερικά από τα κατεστραμμένα κτίρια έπεσαν πάνω τους.

Share.

Comments are closed.