Άρθρο-κόλαφος του Bloomberg για τον Ερντογάν: Το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να τον αφήσει να καθυστερήσει την επέκταση της Συμμαχίας

0

To πρακτορείο Bloomberg δημοσιεύει άρθρο γνώμης της συντακτικής του ομάδας με τίτλο NATO Shouldn’t Let Erdogan Delay Expansion, που τονίζει ότι το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να αφήσει τον Ερντογάν να καθυστερήσει την επέκταση της Συμμαχίας.
Εμποδίζοντας την ένταξη της Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ο Τούρκος Πρόεδρος βάζει το στενό προσωπικό του συμφέρον πάνω από την ασφάλεια της Συμμαχίας.
Η σχεδόν ομόφωνη έγκριση εισόδου για την Σουηδία και Φινλανδία, σκόνταψε σε μια και μόνη ανυποχώρητη χώρα που έχει παράλογες απαιτήσεις, την Τουρκία. Το ΝΑΤΟ πρέπει να βάλει τέλος σε αυτή τη διαμάχη και να καλωσορίσει ανεπιφύλακτα τα νέα μέλη του. […]
Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη πρέπει να σπάσουν αυτό το αδιέξοδο. Ο Αμερικανός Πρόεδρος  Τζο Μπάιντεν (JoeBiden) πρέπει να καταστήσει σαφές το ότι ναι μεν η Τουρκία έχει το δικαίωμα να εκφράζει τις ανησυχίες της για την κουρδική τρομοκρατία, αλλά αυτό δεν πρέπει να αποβεί εις βάρος των προσπαθειών ενδυνάμωσης του ΝΑΤΟ.
Οι δε διαπραγματεύσεις για έκδοση Τούρκων υπηκόων πρέπει να γίνονται απευθείας με την Σουηδία, εκτός πλαισίου διαδικασίας διεύρυνσης του ΝΑΤΟ. Οι ηγέτες της Συμμαχίας πρέπει να πιέσουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εγκρίνει την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών το αργότερο στις 18 Μαΐου – συμπλήρωση ενός έτους από την ημερομηνία αίτησης ένταξης.
Αν η Τουρκία επιμείνει, τότε το αμερικανικό Κογκρέσο πρέπει να αντιδράσει, σταματώντας την πώληση αεροσκαφών F-16 στην Άγκυρα, ενώ το ΝΑΤΟ θα πρέπει να μειώσει την συμμετοχή της Τουρκία σε κοινές ασκήσεις και να περιθωριοποιήσει τον Ερντογάν κατά την συνάντηση Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο. Η αποπομπή από τη συμμαχία – ένα βήμα άνευ προηγουμένου – θα πρέπει επίσης να είναι στο τραπέζι.
Η είσοδος της Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είναι κρίσιμης σημασίας για την δυνατότητα αποτροπής του Πούτιν και την ενίσχυση της άμυνας της Ευρώπης έναντι μελλοντικών απειλών. Το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές:
Ένα μέλος της συμμαχίας που βλάπτει εσκεμμένα την ασφάλεια της ομάδας, δεν είναι καθόλου Σύμμαχος, καταλήγει το άρθρο γνώμης της συντακτικής του ομάδας.

  • Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο της συντακτικής ομάδας του Bloomberg, με τίτλο «Shouldn’t Let Erdogan Delay Expansion», στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.