Από σήμερα ξεκινά η εφαρμογή του νυχτερινού ρεύματος – ώρες που θα ισχύει

0

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, την 1η Νοεμβρίου τίθεται σε ισχύ το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα, το οποίο θα έχει διάρκεια μέχρι και τις 30 Απριλίου.
Το Οικιακό Νυχτερινό Τιμολόγιο Γ1Ν (με Χρονοχρέωση) απευθύνεται σε οικιακούς καταναλωτές ενέργειας, με διαφορετικές ανάγκες μέσα στην ημέρα. Είναι ένα τιμολόγιο της ΔΕΗ, όπου οι πελάτες της χρεώνονται με διαφορετικές τιμές κατά τη διάρκεια του 24ώρου.
Ειδικότερα:

  • την τιμή του Οικιακού Τιμολογίου Γ1 στις ώρες χρέωσης «Ημέρας»
  • και με μειωμένη τιμή «Νύχτας» στις ώρες μειωμένης χρέωσης.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, το ωράριο χειμερινής περιόδου από 1 Νοεμβρίου 2022 έως 30 Απριλίου 2023 για το νυχτερινό ρεύμα είναι το ακόλουθο:

  • 02:00-08:00 και 15:00-17:00, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών.
  • 02:00-08:00 και 15:30-17:30, για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη θερινή περίοδο του νυχτερινού τιμολογίου (1η Μαΐου – τέλη Οκτωβρίου) το ωράριο μειωμένης χρέωσης είναι συνεχές, από τις 23:00 έως τις 7:00 το πρωί.

Όσοι επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα αυτό, μπορούν να ζητήσουν σχετικές πληροφορίες στο 800-900-1000 (Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών ΔΕΗ – καθημερινά από τις 07:00 έως τις 23:00 και τα Σάββατα από τις 10:00 έως τις 20:00), στα αρμόδια καταστήματα ΔΕΗ της περιοχής τους, στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr) και του ΔΕΔΔΗΕ –(www.deddie.gr)

Πώς θα διαπιστώσετε αν έχετε νυχτερινό ρεύμα

  • Ο πιο ασφαλής τρόπος για να διαπιστώσει κάποιος αν έχει ενεργοποιημένο το νυχτερινό ρεύμα είναι ελέγχοντας τον μετρητή της παροχής. Για να «τρέχει» το νυχτερινό ρεύμα θα πρέπει ο μετρητής να είναι διπλής εγγραφής, δηλαδή να υπάρχουν δυο κοντέρ. Το ένα θα φέρει την ένδειξη Κ και το άλλο την ένδειξη Μ. Αν ο δείκτης με την ένδειξη Μ (νυχτερινό τιμολόγιο) προχωρά, τότε σημαίνει ότι είναι ενεργοποιημένο το νυχτερινό ρεύμα.
  • Ο δεύτερος τρόπος επιβεβαίωσης ενεργοποίησης του νυχτερινού ρεύματος είναι μια… ματιά στον λογαριασμό του ρεύματος. Για παράδειγμα, σε λογαριασμό της ΔΕΗ οι συνδέσεις που έχουν νυχτερινό τιμολόγιο είναι αυτές που φέρουν τον τίτλο «Γ1Ν Οικιακό Τιμολόγιο». Και στους «εναλλακτικούς» παρόχους όμως, υπάρχει αυτό το «Ν» δίπλα από τα προγράμματα που προσφέρουν νυχτερινό ρεύμα. Επιπλέον, στους λογαριασμούς προγραμμάτων με νυχτερινό ρεύμα -στην πίσω πλευρά- θα πρέπει να εμφανίζεται αναλυτικά η χρέωση νύχτας και οι κιλοβατώρες.
  • Η τρίτη μέθοδος είναι ο έλεγχος του πίνακα εγκατάστασης του σπιτιού, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει ένα ενδεικτικό λαμπάκι, το οποίο ανάβει κατά τις ώρες ισχύος του νυχτερινού τιμολογίου.
  • Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας για να διαπιστώνουν αν έχουν ενεργοποιήσει την υπηρεσία του νυχτερινού ρεύματος, το οποίο προσφέρει χαμηλότερες χρεώσεις.
Share.

Comments are closed.