Ενημέρωση για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στους μαθητές των Γυμνασίων του Δήμου Βριλησσίων

0

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος ( 31η Μαΐου), πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ομιλίες πρόληψης για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, μέσω της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, με ομιλήτρια την Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων και Διοικητικών Υπηρεσιών και γιατρό καρδιολόγο, διευθύντρια ΕΣΥ, κα Χριστίνα Μαλακού, από 11 ως 13 Μαΐου, στα Γυμνάσια των Βριλησσίων.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το κάπνισμα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες απειλές της δημόσιας υγείας που έχει αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα μέχρι σήμερα, διότι ο καπνός του τσιγάρου είναι καρκινογόνος ατμοσφαιρικός ρύπος, με αποτέλεσμα να επιδεινώνει όλες τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος.
Ο Δήμαρχος κ. Ξένος Μανιατογιάννης στον χαιρετισμό του δήλωσε ότι «σήμερα περισσότερο από ποτέ που έχουν αναγνωρισθεί οι πολύ αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία επιβάλλεται να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό ώστε να προφυλάξουμε τα παιδιά μας ενημερώνοντάς τα με ακρίβεια και εγκυρότητα, με στόχο τη δημιουργία ορθών προτύπων συμπεριφοράς και διαχείρισης τέτοιων σοβαρών θεμάτων».
Στην ομιλία της, η κα Μαλακού τόνισε ότι «είναι υποχρέωση της Πολιτείας και των επαγγελματιών υγείας, της οικογένειας και του Σχολείου, να αποτρέψουν τον εθισμό της νέας γενιάς στο κάπνισμα, ώστε να μειωθούν οι μελλοντικές επιπτώσεις της στην υγεία».
Το συμπέρασμα των ομιλιών – ημερίδων ήταν ότι η έγκαιρη πρόληψη αποτελεί θεμέλιο μιας βιώσιμης οικονομίας και κοινωνίας. Η συνεχής ενημέρωση, ειδικά των μαθητών, με τη δημιουργία ορθών προτύπων διαβίωσης, που έχουν να κάνουν όχι μόνο με την πρόληψη του καπνίσματος, αλλά και με τη διατροφή και τη σωματική δραστηριότητα, οφείλει να αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας.
H Αντιδήμαρχος κα Σ. Χαντζάρα δήλωσε: «Είμαστε διαρκώς στο πλευρό της μαθητικής μας κοινότητας με βιωματικές δράσεις και ημερίδες, ενημερώνοντας τους μαθητές για σημαντικά και ενδιαφέροντα θέματα όπως θέματα Υγείας, Οδικής Συμπεριφοράς και Ασφάλειας, Σχολικού Εκφοβισμού κ.α.»
Στις ομιλίες, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Σοφία Χαντζάρα, ο Αντιδήμαρχος Υποδομών και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων Κωνσταντίνος Βαφειάδης, οι Δ/ντριες κα Σύρμα, κα Φουσέκα και ο Δ/ντής κος Μεταξάς.

Share.

Comments are closed.