ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Μονόδρομος η μείωση του πλαφόν στη λιανική του ηλεκτρικού ρεύματος

0

«Μονόδρομο»” θεωρεί το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ το πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και τη μείωση των φόρων κατανάλωσης, σύμ,φωνα με ανακοίνωση του τομέα Οικονομικών του κόμματος:

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τομέα Οικονομικών
Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και για μείωση των φόρων κατανάλωσης είναι μονόδρομος.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, τα οποία δημοσιεύθηκαν σήμερα, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή Απριλίου για την Ελλάδα εκτιμάται ότι κυμαίνεται στο 9,4% έναντι 8% τον Μάρτιο.
Το γεγονός πλέον ότι ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών στην Ελλάδα υπολογίζεται περίπου 2 ποσοστιαίες μονάδες πλέον πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, όταν τον Μάρτιο ήταν μισή ποσοστιαία μονάδα πάνω από τον μέσο όρο, και είναι ο έκτος υψηλότερος της Ευρωζώνης καταδεικνύει ξεκάθαρα ότι η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αδυνατεί να διαχειριστεί το πρόβλημα της ακρίβειας αποτελεσματικά.
Αυτή η αναποτελεσματικότητα έχει ξεκάθαρα και ιδεολογικό υπόβαθρο και οφείλεται στο ότι η Κυβέρνηση επιλέγει να επιτρέπει στο ενεργειακό ολιγοπώλιο της χώρας και στα golden boys που το διοικούν να κερδοσκοπούν ασύστολα εις βάρος των νοικοκυριών ενώ και η ίδια κερδοσκοπεί με τα αυξημένα έσοδα από τους φόρους κατανάλωσης. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι έξι χώρες με τον υψηλότερο εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή κυβερνώνται από συντηρητικές κυβερνήσεις συμπεριλαμβανομένης και αυτήν της Νέας Δημοκρατίας.
Η Κυβέρνηση προσπαθεί να ξορκίσει το κακό προβλέποντας την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού τους επόμενους μήνες. Ωστόσο η Ελλάδα ήδη κατατάσσεται προτελευταία στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε ισοτιμία αγοραστικής δύναμης στην Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει ότι η ακρίβεια κατασπαράζει ήδη την αγοραστική δύναμη κυρίως των πιο ευάλωτων νοικοκυριών της χώρας.
Η εισαγωγή πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και η μείωση των φόρων κατανάλωσης που προτείνονται μόνο από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι μονόδρομος. Αν η Νέα Δημοκρατίας εμείνει στη συντηρητική λογική της η ηλεκτροπληξία που πλήττει τα νοικοκυριά σύντομα θα κάψει και την ίδια.

Share.

Comments are closed.