Ελεύθερη η δημοσιογράφος για την αντιπολεμική διαμαρτυρία -Της επιβλήθηκε πρόστιμο 250 ευρώ

0

Η Ρωσoουκρανή δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιανίκοβα κρίθηκε ένοχη για παραβίαση της νομοθεσίας για τις διαδηλώσεις, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Πρόστιμο που φτάνει τα 30.000 ρούβλια (κάτι λιγότερο από 250 ευρώ) επιβλήθηκε στη Ρωσοουκρανή δημοσιογράφο που διέκοψε τη ζωντανή μετάδοση του δελτίου ειδήσεων του Καναλιού 1 (Первый канал) στη Ρωσία για να διαμαρτυρηθεί κατά του πολέμου στην Ουκρανία.
Αμέσως μετά την ετυμηγορία, η Οβσιανίκοβα δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου. Δύο μέρες έχω να κοιμηθώ, βρίσκομαι υπό κράτηση πάνω από 14 ώρες και δεν με άφησαν να επικοινωνήσω με τους κοντινούς μου ανθρώπους ή να λάβω οποιαδήποτε νομική συμβουλή. Οπότε βίωσα μια ειλικρινά σκληρή κατάσταση. Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη».


Η δημοσιογράφος τελικά κατηγορήθηκε για «διοργάνωση μη εξουσιοδοτημένης δημόσιας εκδήλωσης» και κρίθηκε ένοχη, με αποτέλεσμα να της επιβληθεί διοικητική χρέωση που οδήγησε σε πρόστιμο 30.000 ρούβλια.
Νωρίτερα, κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα η πρώτη φωτογραφία της Οβσιανίκοβα μετά το περιστατικό μαζί με έναν από τους δικηγόρους της, τον Anton Gashinsky, να περιμένουν την εκδίκαση της υπόθεσης.


ΟΗΕ: Η Ρωσία να διασφαλίσει ότι δεν θα τιμωρηθεί η αντιπολεμική διαδηλώτρια
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα κατά την ενημέρωση του Τύπου στη Γενεύη, η Ραβίνα Σαμντασανί, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, υπογράμμισε ότι οι ρωσικές αρχές θα πρέπει να εγγυηθούν πως η γυναίκα «δεν θα υποστεί αντίποινα για την άσκηση του δικαιώματός της στην ελευθερία της έκφρασης».

Share.

Comments are closed.