Σοφία Πουλοπούλου*: Να επιβληθούν άμεσα οι κανόνες του διεθνούς δικαίου για την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

0

Αυτές τις ώρες η σκέψη όλων μας στη δοκιμασία του ουκρανικού λαού και των ομογενών μας, που δοκιμάζονται απ´ την αλαζονική ρωσική επεκτατική πολιτική και την απρόκλητη εισβολή των κατοχικών ρωσικών στρατευμάτων στην χώρα τους.
Η κίνηση του Ρώσου Προέδρου Πούτιν να παραβιάσει την εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας και των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της, αλλά και η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής, μετρώντας ήδη εκατοντάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες, αποτελεί παγκόσμιο αποτροπιασμό και ανέδειξε τη δυναμική συσπείρωση της διεθνούς κοινότητας, απέναντι στον πόλεμο που κήρυξε ο Πούτιν, ενώ καταδικαστέα είναι και η χθεσινή παραβίαση του εναέριου χώρου της Σουηδίας από ρωσικά μαχητικά, πάνω από την Βαλτική Θάλασσα, κατά δήλωση του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεών της.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ, αναμένονται 5.000.000-7.000.000 πρόσφυγες, ενώ πάνω από 500.000 βρίσκονται ήδη στα σύνορα με την Πολωνία.
Τέλος, η Ρωσία παραβιάζει κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο και απειλεί το μεταπολεμικό κεκτημένο της ειρήνη και της ευημερίας των κρατών, με τη χρήση πυρηνικών όπλων.
Η Διεθνής Κοινότητα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα και το ΝΑΤΟ έχουν υποχρέωση να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες για την άμεση παύση του πολέμου που κήρυξε η Ρωσία στην Ουκρανία. Επίσης έχουν υποχρέωση να επιβάλουν τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, προστατεύοντας τόσο τον ουκρανικό λαό και τους ομογενείς μας όσο και ολόκληρη την ανθρωπότητα από ένα νέο Τσέρνομπιλ.
Οι μνήμες μας παραμένουν νωπές ακόμη από τις μελανές κηλίδες της Παγκόσμιας ιστορίας.

* Η Σοφία Πουλοπούλου είναι εκπαιδευτικός στην ΔΠΕ Ηρακλείου Κρήτης, πρώην Αντιπρόεδρος ΔΣ Σύρου Τήνου ΜυκόνουΥπ. Βουλευτής Α’ Αθήνας με το ΚΙΝΑΛΜέλος της Γραμματείας του Τομέα Παιδείας του ΚΙΝΑΛΜέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου ΔΗ.ΣΥ. και υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Πατήστε και δείτε τα 66 προηγούμενα άρθρα της Σοφίας Πουλοπούλου

Share.

Comments are closed.