O Μπουρλά στη Le Figaro για την πανδημία: Θα πάρουμε σύντομα πίσω τη ζωή μας, ίσως την άνοιξη

0

Αισιόδοξος για την εξέλιξη της πανδημίας εμφανίστηκε, μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι σύντομα «θα πάρουμε σύντομα πίσω τη ζωή μας… Είμαστε σε καλή θέση να το πετύχουμε αυτό την άνοιξη χάρις σε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας»
Ο κορονοϊός θα συνεχίσει να κυκλοφορεί για πολλά ακόμη χρόνια, αλλά αυτό θα πρέπει να είναι το τελευταίο πανδημικό κύμα, στο οποίο θα επιβληθούν περιορισμοί, τόνισε ο CEO της Pfizer, λίγες μέρες αφότου προέβλεψε ότι ο SARS-CoV-2 μπορεί να κρατήσει και δέκα χρόνια. Ο Μπουρλά υπογράμμισε ότι τα εμβόλια είναι «ασφαλή και αποτελεσματικά» για τα παιδιά κι εξήγησε ότι την επόμενη πενταετία ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός θα επενδύσει ένα πολύ υψηλό ποσό, άνω των 520 εκατ. ευρώ, στη Γαλλία για να υποστηρίξει την έρευνα και την παραγωγή θεραπειών κατά του Covid-19. Αφενός, η Pfizer ενισχύει τις παραγωγικές της ικανότητες, μέσω συμφωνίας με τη Novasep, η οποία θα παρασκευάσει το Paxlovid, το χάπι κατά της Covid, στο εργοστάσιό της στο Mourenx και αφετέρου θα επενδύσει στη γαλλική βιοτεχνολογία – ειδικά στον τομέα των σπάνιων ασθενειών, της ογκολογίας, των αυτοάνοσων νοσημάτων και του mRNA – και θα αυξήσει σημαντικά τις κλινικές της δοκιμές με Γάλλους ασθενείς.

  • Διαβάστε το πλήρες άρθρο – ανάλυση των δημοσιογράφωνKeren Lentschner, Ivan Letessier και  Jacques-Olivier Martin της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro με τίτλο «Le patron de Pfizer au Figaro: “Nous allons bientôt reprendre une vie normale”», στα γαλλικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.