O Ερντογάν συνέλαβε τον «πατέρα» της «Γαλάζιας Πατρίδας» Τζεμ Γκιουρντενίζ και άλλους 9 ναυάρχους

0

Συνελήφθη στην Τουρκία ο εμπνευστής του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», ο απόστρατος ναύαρχος Τζεμ Γκιουρντενίζ (Ramazan Cem Gürdeniz) κι άλλοι εννέα απόστρατοι ναύαρχοι.
Ο Γκιουρντενίζ ήταν ένας από τους υπογράφοντες της κοινής δήλωσης προς την κυβέρνηση. Τη σύλληψή του ανακοίνωσε με tweet η σύζυγός του, η οποία ανέφερε: «στις 18:30, η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι μας και συνέλαβε τον Τζεμ».


Μιλώντας δε στο Odatv, η Rengin Gürdeniz δήλωσε ότι η αστυνομία κατάσχεσε τον υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο του Ναύαρχου.
Οι απόστρατοι που συνελήφθησαν είναι: Τζεμ Γκιουρντενίζ (Ramazan Cem Gürdeniz),Εργκιούν Μενγκί (Ergun Mengi), Ατίλα Κεζέκ (Atilla Kezek), Αλαετίν Σεβίμ (Alaettin Sevim), Ναντίρ Χακάν Εραϊντίν (Nadir Hakan Eraydın), Μπουλέντ Ολτζάι (Bülent Olcay), Καντίρ Σαγντίτς (Kadir Sağdıç), Τουρκέρ Ερτούρκ (Türker Ertürk), Τουρκάι Ερντάγ (Turgay Erdağ) και Αλί Σαντί Ουνσάλ (Ali Sadi Ünsal).
Επιπλέον ειδοποιηθήκαν να προσέλθουν εντός τριών ημερών σε αστυνομικό τμήμα οι εξής απόστρατοι ναύαρχοι, Atilla Kıyat, Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu και Mustafa Özbey.
Ο αντιπρόεδρος της κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης του CHP, Ενγκίν Εζκιέτς χαρακτήρισε σε δημοσίευσή του «ντροπιαστική μέρα για την Τουρκία» τις συλλήψεις των απόστρατων ναυάρχων: «Ο απόστρατος Ναύαρχος Γκιουρντενίζ συνελήφθη από αστυνομικούς μέσα στο σπίτι του. Μια ντροπιαστική μέρα για την Τουρκία. Έχουμε δει αυτό το παιχνίδι στο παρελθόν» έγραψε.

Share.

Comments are closed.