Σοφία Πουλοπούλου*: Άμεση Σύγκλιση Πολιτικών Αρχηγών – Είναι ώρα εθνικής ενότητας, συνεννόησης και ομοψυχίας

0

Η Ελλάδα ως κράτος μέλος της Ε.Ε, έχει χρέος να προστατέψουν και να υπερασπιστεί τα σύνορα, όχι μόνο της χώρας αλλά και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ έχουν χρέος να προστατέψουν και να υπερασπιστούν τόσο τη χώρα μας όσο και τους πρόσφυγες έμπρακτα, ουσιαστικά και αποφασιστικά, με άμεση εξαγγελία συγκεκριμένων μέτρων απέναντι στην εκμετάλλευση των προσφύγων και των παράτυπων μεταναστών, αλλά και στον εκβιασμό και την επιθετικότητα της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα.
Η Τουρκία αποτελεί πλέον ξεκάθαρα άμεση απειλή για την ασφάλεια της περιοχής, αλλά και των προσφύγων, τους οποίους χρησιμοποιεί προκειμένου να πετύχει με κάθε τρόπο τις πολιτικές της επιδιώξεις, αδιαφορώντας προκλητικά για την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και τις διεθνείς και ευρωπαϊκές συνθήκες και συμβάσεις.
Ο ελληνικός λαός όλα αυτά τα χρόνια έδειξε γενναία την αλληλεγγύη του, την συμπόνια του και την έμπρακτη στήριξή του στους πρόσφυγες, με μεγάλες αντοχές, παρά τις αντιξοότητες που ο ίδιος βίωνε.
Τώρα είναι η ώρα να προστατέψει την ασφάλειά του, με πατριωτισμό και ευθύνη.
Στις κρίσιμες αυτές ώρες απαιτείται ομοψυχίασυνεννόηση και εθνική γραμμή.
Η κυβέρνηση του κ Μητσοτάκη έχει χρέος και ευθύνη να πράξει επιτέλους το αυτονόητο: να αποδεχθεί την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής και να συγκαλέσει άμεσα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, θέτοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση προ των ευθυνών της.
Ο κ Μητσοτάκης οφείλει στους πολίτες που του παρέδωσαν την εξουσία, να  προτάξει το πατριωτικό συμφέρον της χώρας, πάνω από το πολιτικό του όφελος.
Ως πότε η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κλείνει τα μάτια απέναντι στις προκλήσεις της γείτονος χώρας; Είναι ώρα εθνικής ενότητας, κομματικής  συνεννόησης και ομοψυχίας.
Είναι ώρα η ΝΔ να αναλάβει την πατριωτική ευθύνη, επιδεικνύοντας την υπευθυνότητα που αρμόζει στις περιστάσεις.

Η Σοφία Πουλοπούλου είναι αναπληρώτρια  εκπαιδευτικός στη Σύρο, Αντιπρόεδρος ΔΣ Σύρου Τήνου Μυκόνου, Υπ. Βουλευτής Α’ Αθήνας με το ΚΙΝΑΛ, Μέλος της Γραμματείας του Τομέα Παιδείας του ΚΙΝΑΛ, Μέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου Δη.Συ. και υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Πατήστε και δείτε τα 43 προηγούμενα άρθρα της Σοφίας Πουλοπούλου

Share.

Comments are closed.