Μπακογιάννης για το σιντριβάνι της Ομόνοιας: Αν λειτουργούσαμε σαν Δημόσιο, θα κόστιζε πάνω από τα διπλά και θα τελείωνε σε τρία χρόνια

0

«Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Το θέμα είναι η συντήρηση και η προστασία του σιντριβανιού». Με αυτά τα λόγια ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης… απέκρουσε τα τηλεοπτικά εύσημα του ΣΚΑΪ για το εντυπωσιακό –είναι αλήθεια– σιντριβάνι της Ομονοίας.
Στην τηλεοπτική του εμφάνιση στην εκπομπή «Αταίριαστοι» το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Μπακογιάννης έκανε λόγο για ένα σχέδιο αστυνόμευσης της ευρύτερης περιοχής, όχι μόνο του σιντριβανιού, ενώ ήδη εφαρμόζονται αστυνομικές επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας.
Παράλληλα, όπως σημείωσε, η καθαριότητα του χώρου υπακούει σε ειδικό σχεδιασμό, «ώστε να μπορέσει η Ομόνοια να γίνει ξανά αυτό που όλοι θέλουμε. Να γίνει ξανά σημείο συνάντησης και να συμβολίζει την αστική συμφιλίωση».
Εξηγώντας πώς έγινε το έργο του σιντριβανιού, ο κ. Μπακογιάννης αποκάλυψε ότι «μέχρι τον Σεπτέμβριο που ξεκινήσαμε, η πλατεία ήταν κλειστή από τον Μάρτη. Λέω να πάω να δω γιατί είναι κλειστή ένα χρόνο τώρα. Δεν υπήρχε έργο, δεν υπήρχε προϋπολογισμός. Απευθυνθήκαμε έτσι σε τρεις δωρητές, τους οποίους θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω και είναι το Ίδρυμα Λασκαρίδη, η Ηλέκτωρ και η Fontana και τους είπαμε “έχουμε αυτό το όνειρο, θέλετε να βάλετε την πλάτη”; Ετσι από τον Οκτώβριο μέχρι τον Φεβρουάριο έγινε το έργο σε χρόνο ρεκόρ, που στοίχισε λίγο πιο κάτω από 1.000.000 ευρώ».
Ο ίδιος παρατήρησε ότι «αν εμείς ξεκινούσαμε αυτό το ίδιο έργο με τις διαδικασίες του Δήμου και του Δημοσίου, θα το είχαμε έτοιμο σε τρία χρόνια και θα μας κόστιζε δύο με 2,5 εκατ. ευρώ».
Ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι η πλατεία θα εγκαινιαστεί στα μέσα του Μαρτίου, γιατί, όπως αποκάλυψε, βρίσκεται σε εξέλιξη και μια λεπτή εργασία αποκατάστασης-λειτουργίας του περίφημου γλυπτού του Ζογγολόπουλου. Ο δήμαρχος σημείωσε ότι αυτή η εργασία γίνεται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση.

Δείτε βίντεο που έχει αναρτήσει ο Δήμαρχος

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Δοκιμές στην Ομόνοια. Πλατεία ξανά! Έρχεται…

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη • Kostas Bakoyannis • (@kostasbakoyannis) στις

Share.

Comments are closed.