Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές προς Ιταλία λόγω κορανοϊού

0

Υπογράφηκε από την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη η εγκύκλιος για την αναστολή εκπαιδευτικών εκδρομών στην Ιταλία, λόγω κορονoϊού, μετά και από εισήγηση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σύμφωνα με την οποία συνιστάται η αναστολή των προγραμματισμένων εκδρομών – μετακινήσεων μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών στις πληττόμενες περιοχές της Ιταλίας.
Η απόφαση πάρθηκε βάση τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα για τη διάδοση του Κορωνοϊού στη γείτονα χώρα αλλά και των αυστηρών μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί από την ιταλική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης και της οδηγίας του Υπουργείου Παιδείας της Ιταλίας για αναστολή των εκπαιδευτικών εκδρομών των σχολικών μονάδων εντός και εκτός Ιταλίας.
«Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα  κορονοϊό σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε  προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, φοιτητές , τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Προτεραιότητα έχει πάντα, πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας, η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας.

Μαθητές από δέκα σχολεία βρίσκονται στην Ιταλία
Μαθητές δέκα ελληνικών σχολείων κάνουν αυτές τις ημέρες πολυήμερη εκδρομή στη Ιταλία. Αυτοί οι μαθητές επιστρέφουν άμεσα πίσω. Τα σχολεία που είναι τώρα στην Ιταλία βρίσκονται τα δύο είναι στο Μιλάνο και τα οκτώ στη Νότια Ιταλία. Είναι πάντως πολύ πιθανόν σήμερα Δευτέρα να επιστρέψουν όλοι οι μαθητές πίσω.
Οι μαθητές των δέκα σχολείων θα επιστρέψουν στα μαθήματα  κανονικά και προς το παρόν δεν τίθεται θέμα καραντίνας ή επιδημιολογικής επιτήρησης.

Πατήστε ΕΔΩ και δείτε την εγκύκλιο

Share.

Comments are closed.