ΔΟΕ: Βραχυχρόνιες συνδικαλιστικές άδειες αναπληρωτών εκλεγμένων στα Δ.Σ. Συλλόγων – Αίτημα συνάντησης με πολική ηγεσία

0

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) εξέδωσε σήμερα δυο ανακοινώσεις.
Με την πρώτη της ανακοίνωση ζητά από το Υπουργείο παιδείας να υπάρξει εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Και με τη δεύτερη ζητά συνάντηση για να συζητήσουν ζητήματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που είτε προϋπήρχαν είτε διαρκώς ανακύπτουν
Αναλυτικά οι ανακοινώσεις

1. Συνδικαλιστικές άδειες αναπληρωτών εκπαιδευτικών οι οποίοι είναι εκλεγμένοι στα Δ.Σ. συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει, επανειλημμένα, θέσει ως ζήτημα υψηλής προτεραιότητας για τον κλάδο, την εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Σημαντικό μέρος αυτού του αιτήματος αποτελεί και αυτό των συνδικαλιστικών αδειών που δικαιούνται οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί οι οποίοι είναι εκλεγμένοι στα διοικητικά συμβούλια των σωματείων όλων των βαθμίδων.
Στο πλαίσιο αυτό, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θεωρεί πως είναι εξαιρετικά ανησυχητικό και επικίνδυνο το φαινόμενο της παράνομης περικοπής από τη διδακτική υπηρεσία των βραχυχρόνιων συνδικαλιστικών αδειών (που προβλέπονται από τον νόμο 1264/82) των οποίων έκαναν χρήση αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί, τόσο μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. όσο και πρωτοβάθμιου συλλόγου, που είχαν τοποθετηθεί για το σχολικό έτος 2018-2019 στη Διεύθυνση Δυτικής Αττικής. Το νομικό πλαίσιο είναι ξεκάθαρο και ενιαίο για όλους τους εκπαιδευτικούς είτε αυτοί εργάζονται ως μόνιμοι είτε ως αναπληρωτές
2. Αίτημα συνάντησης
Κυρία Υπουργέ, κυρία Υφυπουργέ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επανέρχεται στο αίτημά του για την πραγματοποίηση συνάντησης μαζί σας, άμεσα.
Παρά το γεγονός ότι η μόνη συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. μαζί σας για τη συζήτηση επί του συνόλου των ζητημάτων που αφορούν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, πραγματοποιήθηκε στις 30 Αυγούστου 2019 το αίτημα για συνάντηση που σας είχαμε  απευθύνει στις 21/11/2019 έμεινε αναπάντητο.
Τα ζητήματα, όμως, που είτε προϋπήρχαν (χρονίζοντα προβλήματα στην οργάνωση και λειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, υποδομές, χρηματοδότηση, αναλυτικά προγράμματα και βιβλία, εργασιακά ζητήματα των εκπαιδευτικών  κ.α.) είτε διαρκώς ανακύπτουν (προβλήματα στις προκηρύξεις των μόνιμων διορισμών, νομοθετικές πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει η κυβέρνηση κ.α.)  είναι πολλά και η απροθυμία της πολιτικής ηγεσίας να τα συζητήσει διεξοδικά με το αρμόδιο, δημοκρατικά εκλεγμένο, συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί 70.000 εκπαιδευτικούς – μέλη του, μόνο προβλήματα δημιουργεί.
Με βάση τα παραπάνω αναμένουμε την ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας  για την πραγματοποίηση μιας συνάντησης όπου θα συζητηθούν αναλυτικά όλα τα ζητήματα και θα αναζητηθούν λύσεις, κάτι που μόνο οφέλη στη δημόσια εκπαίδευση έχει να προσφέρει.

Share.

Comments are closed.