Απόστολος Πόντας: Ο λαός δεν τρέφεται ποτέ με αίμα… δεν τον δικαιώνει η χυδαιότητα και δεν τον εμπνέει ο κανιβαλισμός!

0

Η ποιότητα της δημοκρατίας, της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας του λόγου και του Τύπου εξαρτώνται από τον σεβασμό των ορίων και όχι από την υπέρβαση τους.. από την χρήση των δικαιωμάτων και όχι από την κατάχρηση αυτών!..
Το εν λόγω πρωτοσέλιδο (ΜΑΚΕΛΕΙΟ Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαρτίου 2019) προκαλεί θλίψη, όχι τόσο για τον εκδότη του (που κατά τα λοιπά, έχει την ανοχή και την συμπάθεια μας, για την βαριά νοητική του ασθένεια.. και την εν γένει ιδεολογική του νευρασθένεια), αλλά κυρίως για όσους τον δικαιώνουν… για όσους κρυφογελάνε και χάσκουν με τέτοια πρωτοσέλιδα… για όσους μεταξύ τους λένε «ακραίο, αλλά τους χρειάζονταν τους αλήτες που τρώνε από τα λεφτά μας!»… για όσους απλοποιούν την λογική για να βιάσουν την συλλογική συνείδηση… για όσους, ηττημένοι από το δόγμα αλύτρωτων ιδεολογιών, υποστηρίζουν πως «έτσι γίνεται όταν ο λαός βράζει και δεν τον ακούς.. θα πάρει αίμα στο τέλος!»..
Αλλά ο λαός δεν τρέφεται ποτέ με αίμα… δεν τον δικαιώνει η χυδαιότητα και δεν τον εμπνέει ο κανιβαλισμός!… ο λαός βλέπει και κατανοεί την κατάντια του καθενός και απλά επιτρέπει, τις στιγμές που η δημοκρατία από θεσμικό οχυρό μετατρέπεται σε θεσμικό τσίρκο, να τραβάει τα βλέμματα ο κάθε λογής γελωτοποιός και τσαρλατάνος… γιατί όταν τα δικαιώματα και οι ελευθερίες παραμορφώνονται, ο λαός αισθάνεται εγκαταλελειμμένος και φοβάται τους κλόουν και τους σάτυρους…
τους φοβάται τόσο πολύ που τους αφήνει να κρίνουν τους πάντες και τα πάντα
τους τρέμει τόσο, που κάποια στιγμή, βουβά, μπορεί και να τους ψηφίσει
και τότε το τσίρκο αποκαλύπτει τον εφιάλτη που κρύβει μέσα του!

* Ο Απόστολος Πόντας είναι πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Μ (Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης) και υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ στην Α ´ Πειραιά

Προηγούμενα άρθρα του

  1. Απόστολος Πόντας: Η ΔΗΣΥ είναι ο πραγματικός εντολέας του κ. Αλιβιζάτου
  2. Απόστολος Πόντας: Η Δημοκρατική Συμπαράταξη οφείλει να εκφράζει όλους τους πολίτες
  3. Απόστολος. Πόντας*: Κηρύσσουμε το πέρας της ομφαλοσκόπησης στη ΔΗΣΥ & την υπόδειξη ευθυνών του «μεγάλου» υπευθύνου Καραμανλή!
  4. Απόστολος Η. Πόντας*: Η αβάσταχτη ελαφρότητα αυτού που δεν είναι η Ελληνική Κυβέρνηση

 

Share.

Comments are closed.