Μάκης Γιομπαζολιάς: Το πολιτικά βολικό και το εθνικά αναγκαίο

0

Η διχόνοια βολεύει, γιατί εκτονώνει την ενοχή, ως επίθεση στον διπλανό..
Η πόλωση βολεύει, γιατί μαντρώνει τους πολλούς, που σκέπτονται λίγο και ενεργούν άκριτα, στις επιδιώξεις των λίγων, που σκέπτονται πολύ και ενεργούν σκόπιμα..
Στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας, η διχόνοια και η πόλωση βολεύουν τα πολιτικά μαγαζιά που διχάζουν, για να βρίσκουν λόγο και τρόπο εξουσιαστικής επιβίωσης. Και τα λογής μεγαλοσυμφέροντα, ντόπια και διεθνή, που επιδιώκουν να υπαγορεύουν. Όχι όμως την κοινωνία των πολιτών, όλων των πολιτών, που χειμάζονται..
Η αλήθεια, που οφείλουν όλοι να αντιληφθούν, αν βλέπουν τα μαγαζιά τους κάτω και όχι πάνω από τον ουρανό του έθνους, είναι πως, σε καταστάσεις μείζονος εθνικής κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε, κανένας δεν μπορεί να δώσει εθνικές λύσεις μόνος του. Πολύ περισσότερο πυροβολώντας τους άλλους. Αφού η συμβολή όλων είναι αναγκαία στις εθνικές προσπάθειες.
Άρα, η χώρα δεν θα βγει από την πολύπλευρη κρίση αξιών, αξιοκρατίας και ισονομίας, που οδήγησε σε μνημόνια δανεισμού και υποτέλειας, εάν όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις δεν συμφωνήσουν στις αναγκαίες, για αυτό, ριζικές και μόνιμες αλλαγές. Και δεν στηρίξουν από κοινού ένα κυβερνητικό σχήμα πολιτικής αυτοθυσίας, που θα εγκαταστήσει τις αλλαγές αυτές.
Μετά από αυτά και με την χώρα στην νέα κανονικότητα, θα μπορούν και θα πρέπει τα πολιτικά μαγαζιά να αντιπαρατίθενται, για τον καλύτερο δρόμο, συντηρητικότερο ή προοδευτικότερο, προς το καλύτερο μέλλον της ελληνικής κοινωνίας. Που είναι πάντα ο μοναδικός κριτής μεταξύ όποιων τάζουν για την ζωή της. Και όχι μεταξύ όλων που υπογράφουν τον θάνατό της.
Φυσικό είναι, τα παραπάνω να μην αρέσουν σε πολλούς από εμάς. Γιατί δεν βολεύουν την πόλωση και την διχόνοια, στην οποία μας μαντρώνουν. Κυρίως τους μεγαλύτερους από εμάς, που έχουμε πορωθεί με αυτά..
Αλλά ας ρωτήσουμε και τους νέους. Που θέλουν την ζωή τους αλλιώς. Αυτό το αλλιώς τους χρωστάμε, αντί να τους κλέβουμε το μέλλον και να μαντρώνουμε την ζωή τους στις δικές μας πομπές.
Ερώτημα : Και ποιες είναι οι μεγάλες αλλαγές, που πρέπει να γίνουν και δεν μπορούν να γίνουν από κανένα μόνο του παρά μόνο με εθνική συναίνεση..; Ιδιαίτερα τώρα πια, που όλοι οι πολιτικοί μονομάχοι βίωσαν τα δύσκολα, ξέρουν την αλήθεια και δεν έχουν αυταπάτες..
Θα μιλήσουμε για αυτές τις αλλαγές με παρρησία, σε επόμενη ανάρτηση ή αναρτήσεις. Δώστε και εσείς την γνώμη σας. Δημόσιο διάλογο κάνουμε. Κανένας δεν είναι παντογνώστης.

Προηγούμενα άρθρα

  1. Μάκης Γιομπαζολιάς: Το ζητούμενο
  2. Μάκης Γιομπαζολιάς: Το ΠΑΣΟΚ και η «παρθενογενεση»
  3. Μάκης Γιομπαζολιάς: Η νέα κεντροαριστερά και οι εκλογές
  4. Μάκης Γιομπαζολιάς: Πολιτικό γεγονός η συνδιάσκεψη της Ε.Δ.Ε.Μ.
  5. Μάκης Γιομπαζολιάς: Περί παιδείας
  6. Μάκης Γιομπαζολιάς*: Να ψοφήσουν λοιπόν τα δημοσιογραφικά «λαμόγια των βοθροκάναλων»..?
  7. Μάκης Γιομπαζολιάς: Για καλές ανατροπές στην Αγροτιά
  8. Μάκης Γιομπαζολιάς: Τα κρίσιμα ευρήματα της MRB
  9. Μάκης Γιομπαζολιάς: Οι τρείς στρατηγικές του ΣΥΡΙΖΑ
  10. Μάκης Γιομπαζολιάς: Οι «τρεις» και η ενότητα της κεντροαριστεράς
  11. Μάκης Γιομπαζολιάς: Το σημαντικό βήμα για την ενότητα της γνήσιας Κεντροαριστεράς έγινε
  12. Μάκης Γιομπαζολιάς: Η ελληνική μας πραγματικότητα
  13. Μάκης Γιομπαζολιάς: Περί Κεντροαριστεράς
  14. Μάκης Γιομπαζολιάς: Το ΔΝΤ, οι «διαρροές» και οι μεταρρυθμίσεις
  15. Μάκης Γιομπαζολιάς: απαντήστε λοιπόν..!
Share.

Comments are closed.