Μάκης Γιομπαζολιάς: Το σημαντικό βήμα για την ενότητα της γνήσιας Κεντροαριστεράς έγινε

0

Αισιοδοξία ναι. Αλλά μην τρελαινόμαστε σε ενθουσιασμούς.

Είναι πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν.

  • Να μονιάσουν πραγματικά, να εμπιστευθούν αλλήλους και να συνεργασθούν παραγωγικά οι δημοκρατικώς συμπαρατασσόμενοι.
  • Να κατανοήσουν, ότι μήτρα όλων είναι το ΠΑΣΟΚ. Και πρέπει να διαφυλάξουν τις διαχρονικές αρχές, προσαρμοσμένες στο σήμερα. Αλλά να αλλάξουν τις κακές πρακτικές του.
  • Να συνεχίσουν την ενωτική διεύρυνση, με σχήματα παλιών αλλά κυρίως νέων στελεχών του ευρύτερου χώρου.
  • Να πάψει η οίηση εκείνων που “έμειναν” προς εκείνους που “έφυγαν” και επανέρχονται. Διαχωρισμοί σε “πατρίκιους” και “πληβείους” και διχαστικές ομαδοποιήσεις δεν ωφελούν κανένα και δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες.
  • Να συνειδητοποιήσουν, ότι “έφταιξαν”  κακές πολιτικές, καθεστωτικές λογικές και ζημιογόνες συμπεριφορές όλων και πάντως όχι μόνο τα μνημόνια, για το γεγονός, ότι από το “παλιό” ΠΑΣΟΚ απομακρύνθηκαν ή αποστασιοποιήθηκαν πάνω από το 80% των στελεχών του και κυρίως των ψηφοφόρων του.
  • Να σπάσει η βλαπτική πρακτική των λογής “μηχανισμών”, που θέλουν να κρατούν μικροεξουσίες, με συγκυριακές εσωκομματικές πλειοψηφίες. Τα ικανά και χρήσιμα στελέχη δεν βρίσκονται μόνο εντός των κομματικών “τειχών” αλλά κυρίως στην κοινωνία των πολιτών.
  • Να υπάρξει άνοιγμα στην κοινωνία, ιδίως στην νέα γενιά και σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, που στην περίοδο της κρίσης, για διάφορους λόγους, στράφηκαν σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς και τώρα είναι μετέωροι αλλά με το βλέμμα της καρδιάς τους στις διεργασίες του χώρου.
  • Πάνω από όλα όμως, πρέπει όλοι, παλιοί και νέοι, να δουλέψουν μονιασμένοι και αποφασισμένοι, για τα νέα πολιτικά προτάγματα του χώρου, με σοβαρές σύγχρονες προτάσεις, για ριζικές αλλαγές στην χώρα και επίλυση των προβλημάτων των πολιτών.

Χωρίς τα παραπάνω και κυρίως χωρίς το τελευταίο, οι ενθουσιώδεις γιορτές μπορεί να περισσεύουν αλλά ο κόσμος δεν θα εμπιστευθεί πάλι τον χώρο και η προσπάθεια θα αποτύχει.

Οι έχοντες ώτα ευθύνης ας ακούσουν..

Προηγούμενα άρθρα

  1. Μάκης Γιομπαζολιάς: Η ελληνική μας πραγματικότητα
  2. Μάκης Γιομπαζολιάς: Περί Κεντροαριστεράς
  3. Μάκης Γιομπαζολιάς: Το ΔΝΤ, οι «διαρροές» και οι μεταρρυθμίσεις
  4. Μάκης Γιομπαζολιάς: απαντήστε λοιπόν..!
Share.

Comments are closed.