Τσακαλώτος – Δεν θα προλαβαίνουμε τις επενδύσεις! – «Λουκέτο» στην ΠΙΤΣΟΣ που μάλλον μεταφέρεται στην Τουρκία

0

Λιγότερο από ένα μήνα ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε πει επισήμως ότι … δεν θα προλαβαίνουμε τις επενδύσεις!!
Δεν γνωρίζουμε αν το πίστευε ή μας «δούλευε» κατά το κοινώς λεγόμενο. Γιατί: Μα, γιατί σήμερα ανακοινώθηκε το κλείσιμο μιας από τις εσωτερικότερες βιομηχανικές μονάδες της χώρας. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα εργοστάσια της χώρας, της ελληνικής ΠΙΤΣΟΣ, η οποία μετονομάστηκε σε BSH Hellas, μετά την εξαγορά της  Bosch-Siemens Hausgerate Gmb, που ιδρύθηκε το 1865.
Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε ότι η μονάδα θα λειτουργεί για ένα ακόμη έτος – έως το τέλος του 2018-και στη συνέχεια να κλείσει. Έχει ήδη δρομολογηθεί ένα πρόγραμμα μείωσης του προσωπικού με στόχο την άμβλυνση των επιπτώσεων του κλεισίματος.
Η διοίκηση ενημέρωσε τους 250 υπαλλήλους ότι μπορούν να εισέλθουν σε ένα προαιρετικό πρόγραμμα εξόδου με  ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Νοεμβρίου.
Η ανακοίνωση που έλαβαν πριν από μερικές ημέρες δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών. «Από την 1η Ιανουαρίου 2018 το εργοστάσιο της Αθήνας δεν μπορεί να υποστηρίξει την παραγωγή οποιουδήποτε προϊόντος του ομίλου και ως εκ τούτου η οριστική διακοπή της λειτουργίας της παραγωγικής του δραστηριότητας ήταν αντικειμενικά δεδομένη και απαραίτητη».
Ωστόσο, όπως αναφέρεται, η BSH Hellas εξασφάλισε μια προσωρινή παραγωγή που θα επιτρέψει τη λειτουργία της μονάδας για περίπου ένα έτος. Αυτή η προσωρινή παραγωγή αφορά 140.000 εντοιχισμένους φούρνους Bosch. Μετά θα μπουν οι τίτλοι του τέλους. Κατά πάσα πιθανότητα, η παραγωγή θα μεταφερθεί στην Τουρκία.

Share.

Comments are closed.