Αρχίζει με το τέλος του μήνα ο Γολγοθάς των φορολογουμένων (μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και επιχειρήσεις) που πρέπει να πληρώσουν  16,65 δισ ευρώ άμεσους φόρους.
Αναλυτικά:

  • Έως τις 31 Ιουλίου θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, στις 30 Σεπτεμβρίου η δεύτερη και στις 30 Νοεμβρίου η τρίτη και τελευταία.
    Μόνο από τον φόρο εισοδήματος μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώσουν άλλα 10 δισ. ευρώ φόρων. 
  • Μόλις ολοκληρωθεί ο φόρος εισοδήματος θα ξεκινήσει ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ του 2017, ο οποίος παρά τις εξαγγελίες θα μείνει ίδιος και απαράλλαχτος με αυτόν που πληρώθηκε και το 2016. 
    Η καθαρή είσπραξη θα πρέπει και φέτος να φτάνει τα 2,65 δισ. ευρώ και θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις των 530 εκατ. ευρώ από το τέλος Σεπτεμβρίου μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου.
  • Τον Οκτώβριο, θα ξεκινήσει ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας του 2018, τα οποία αναμένεται να φέρουν ελαφρύνσεις για κατόχους ΙΧ ηλικίας μεγαλύτερης των 10 ετών, αλλά επιβαρύνσεις σε υβριδικά πετρελαιοκίνητα και καινούργια αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού. 
    Ο στόχος και σε αυτήν την περίπτωση είναι το δημόσιο να εισπράξει και φέτος 1,2 δισ. ευρώ.
    Τα τέλη κυκλοφορίας όπως και κάθε χρονιά θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου.

Επισημαίνουμε ότι όσοι καθυστερήσουν -σκόπιμα ή λόγω αδυναμίας– να εξοφλήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεων και η οφειλή τους υπερβαίνει τα 500 μπαίνουν στη μαύρη λίστα της ΑΑΔΕ και στα περίπου 4,1 εκατ. φορολογούμενων που έχουν οφειλές στην εφορία και κινδυνεύουν με κατασχέσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Share.

Comments are closed.