Τα 4 σενάρια για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους Tu-154

0

3.500 και πλέον άτομα, από τα οποία περισσότεροι από 150 δύτες39 πλοία, πέντε ελικόπτερα και μη επανδρωμένα μετέχουν σήμερα στις έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα με την ελπίδα να εντοπίσουν τα συντρίμμια και τα πτώματα των 92 επιβαινόντων στο ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος που συνετρίβη χθες το πρωί λίγο μετά την αναχώρησή του για τη Συρία.

Πηγή προσκείμενη στις έρευνες είπε στο πρακτορείο RIA Novosti ότι πολλά από τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας που ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή φορούσαν σωσίβια.

Ωστόσο, ήρθε άμεσα οργισμένη διάψευση από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Το υπουργείο διέψευσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες πολλά από τα θύματα της συντριβής του Tu-154 στη Μαύρη Θάλασσα βρέθηκαν να φορούν σωσίβια και έκανε λόγο για αισχρούς υπαινιγμούς.

«Όλες οι φήμες, από ανώνυμες πηγές, ότι οι επιβάτες του αεροσκάφους Tu-154 φορούσαν σωσίβια είναι αισχροί υπαινιγμοί, απολύτως αναληθείς

»Από τις πρώτες ώρες της τραγωδίας το υπουργείο Άμυνας και οι άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες παρέχουν στα μέσα ενημέρωσης διεξοδική και αμερόληπτη πληροφόρηση σχετικά με την πρόοδο στις έρευνες», Αναφέρει το Υπουργείο.

Μέχρι στιγμής, βατραχάνθρωποι εντόπισαν μεγάλα συντρίμμια του Tu-154. Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές που διεξάγουν τις έρευνες, τέσσερα κομμάτια του αεροσκάφους βρίσκονται σε βάθος 27 μέτρων και το ένα από αυτά έχει μήκος τεσσάρων μέτρων. Τα σωστικά συνεργεία εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν πλωτό γερανό για να ανασύρουν στην επιφάνεια.

Τέσσερις εκδοχές εξετάζουν ως πιθανότερες οι αρχές για τη συντριβή του αεροσκάφους. Αναλυτικά εξετάζουν :

Την πιθανότητα μηχανικής βλάβης

Πιθανό λάθος χειρισμού από τον ο κυβερνήτη.

Την πιθανότητα να διείσδυσε κάποιο ξένο αντικείμενο στον κινητήρα του Tu-154 και

Την πιθανότατα να απώλεσε το αεροσκάφος ισχύ λόγω της κακής ποιότητας των καυσίμων

Σύμφωνα με την FSB, έχουν βρεθεί αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας και έχουν κληθεί να καταθέσουν. Υπάρχει επίσης ένα βίντεο, τραβηγμένο από κάμερα στο παρμπρίζ αυτοκινήτου, το οποίο εξετάζεται.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αποδείξεις ή ενδείξεις που να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας τρομοκρατικής ενέργειας ή δολιοφθοράς», πρόσθεσε η υπηρεσία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι η εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας δεν θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή αιτία για τη συντριβή του αεροπλάνου. «Οι ερευνητές εξετάζουν όλες τις υποθέσεις. Επί του παρόντος, καμιά εκδοχή δεν διαφαίνεται ξεκάθαρα.

Είναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι με βεβαιότητα. Αλλά όπως γνωρίζετε, η τρομοκρατική ενέργεια δεν περιλαμβάνεται στις κύριες εκδοχές που εξετάζουμε».

Share.

Comments are closed.