Αυτό είναι το σχέδιο Βαρουφάκη για την «ευρωδραχμή»

0

Το σχέδιο για την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή που εξυφαινόταν με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη αρχίζει να αποκαλύπτεται.

Στη δημοσιότητα έρχονται πλέον συγκεκριμένες προτάσεις, μελέτες και σχέδια που υποβλήθηκαν στον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος έχει παραδεχθεί οτι λειτουργούσε στο υπουργείο Οικονομικών ειδική ομάδα που επεξεργαζόταν το περίφημο πλέον plan B. Και την ίδια ώρα, διεθνείς Οίκοι όπως οι  Ernst & Young εκπονούσαν μελέτες για τις συνέπειες που θα είχε η επιστροφή στη δραχμή.

Την πλήρη πρόταση που περιλαμβάνει σχέδιο εναλλακτικού ηλεκτρονικού νομίσματος και είχε αποσταλεί στον Γ. Βαρουφάκη κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών,  έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα skai.gr.

Ο  Βίλι Ντάνενμπεργκ, αντιπρόεδρος της εταιρείας PayServices.comπου επεξεργάσθηκε την πρόταση, επιβεβαίωσε πως το σχέδιο είχε αποσταλεί μέσω προσώπου που λειτούργησε ως σύνδεσμος στον κ. Βαρουφάκη στις αρχές Φεβρουαρίου.

 Η πρόταση αφορά σχέδιο δράσης τριών εβδομάδων για το «νέο ελληνικό συμπληρωματικό νόμισμα Ευρωδραχμή». Η εταιρία αναφέρει μάλιστα ότι το σχέδιο είναι εφαρμόσιμο ότι και να γίνει με την Τρόικα και τους δανειστές, δημιουργείται ένα νέο συμπληρωματικό νόμισμα το EUDR, υπόσχεται άμεση συλλογή φόρων και μειωμένη επιβάρυνση του χρηματοπιστωτικού τομέα, ενώ αναφέρει και τι χρειάζεται για να το θέσει σε εφαρμογή: Χώρο στέγασης, 50 με 100 εργαζόμενους και γρήγορο internet!

Επίσης η τύπωση χρημάτων είναι εφικτή, όπως αναφέρεται, αλλά πρέπει να αποφεύγεται λόγω του κόστους!

Δείτε το σχέδιο αναλυτικά πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.