Αποσύρεται πρόταση Βαρουφάκη για επιβολή τέλους στις αναλήψεις μέσω ATMs

0

Με ανακοίνωσή του το μεσημέρι της Τρίτης το υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε ότι η πρόταση για φορολόγηση τραπεζικών συναλλαγών (συμπεριλαμβανομένων των αναλήψεων από ΑΤΜ) αποσύρεται από τη διαπραγμάτευση, «μετά τις αντιδράσεις του υπουργείου».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έχει ως εξής:
«Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, στο Brussels Group, τέθηκε η πρόταση για φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών.» Το Υπουργείο Οικονομικών διαφώνησε και τόνισε πως, τουλάχιστον, όσον αφορά τη χρήση πλαστικού χρήματος, web banking και τραπεζικών εμβασμάτων, η εν λόγω πρόταση αντίκειται στην πολιτική του Υπουργείου να δίνει κίνητρα για μείωση των συναλλαγών τοις μετρητοίς.» Τελικά, η πρόταση για φορολόγηση τραπεζικών συναλλαγών (συμπεριλαμβανομένων των αναλήψεων από ΑΤΜ), μετά τις αντιδράσεις του Υπουργείου, αποσύρθηκαν από τη διαπραγμάτευση». 
Νωρίτερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Βαρουφάκης διέψευσε ότι θα φορολογηθούν οι καταθέσεις κεφαλαίων, ωστόσο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μικρός φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές τόσο από το ΑΤΜ όσο και τα γκισέ των τραπεζών.

Share.

Comments are closed.