Βόμβα Βαρουφάκη: Εκλογές ή δημοψήφισμα αν δεν αποδεχθούν το σχέδιό μας

0

Γεμάτη βόμβες αλλά και αιχμές είναι η συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.
«Η ΕΚΤ το 2012 σε παρόμοια κρίση αλλά με επικεφαλής μια συντηρητική κυβέρνηση άνοιξε τα ταμεία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες χρηματοδότησης. Τώρα κρατά μια αυστηρή στάση άνευ προηγουμένου, στάση που θέλει να πειθαρχήσει την Ελλάδα». Αυτό είναι το απόσπασμα της συνέντευξης που επιλέγει η ιταλική εφημερίδα να τονίσει στην αρχή του δημοσιεύματός της για τη συνέντευξη του υπουργού υπό τον τίτλο «Η Αθήνα δεν θα ζητήσει άλλα δάνεια και δεν είμαστε κολλημένοι στις καρέκλες»
Ο Έλληνας υπουργός μιλάει για τη σημασία που έχει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Ελλάδα, για τις επενδύσεις, για τους κινδύνους που προκαλούν οι συζητήσεις περί Grexit, για τις σχέσεις του με τον Μάριο Ντράγκι, αλλά και για την ρευστότητα δηλώνοντας ότι: «Μπορώ μόνον να πω ότι έχουμε τα αναγκαία χρήματα για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, για τα υπόλοιπα θα δούμε». Όμως το σημαντικότερο σε όλα αυτά τα ενδιαφέρονται στα οποία αναφέρεται είναι, κατά την γνώμη μας, το σημείο όπου αναφέρεται στην πιθανότητα εκλογών.

«Αν οι Βρυξέλλες δεν δεχθούν το σχέδιό μας μπορούμε να κάνουμε εκλογές ή δημοψήφισμα»
Σε ερώτηση της Κοριέρε Ντέλα Σέρα αν μια μη επίτευξη συμφωνίας με τις Βρυξέλλες θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα, ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντά: «Θεωρώ ότι η κυβέρνηση θα επιβίωνε, ούτως η άλλως. Η μεγάλη μας δύναμη είναι η σχέση εμπιστοσύνης με τον κόσμο: εμείς δεν λέμε ψέματα στους Έλληνες. Μετά από πέντε χρόνια στα οποία η ιθύνουσα τάξη δήλωνε ότι ήθελε να σώσει την χώρα και έριχνε όλο το βάρος στις πλάτες των φτωχών, ο κόσμος καταλαβαίνει. Με σταματάει στον δρόμο και μου ζητά μόνον να πω την αλήθεια και να ξαναδώσω αξιοπρέπεια στην χώρα».
Η ιταλική εφημερίδα επιμένει και ρωτά τον υπουργό: «Αν όμως οι Βρυξέλλες δεν δεχθούν το σχέδιό σας;» «Θα μπορούσαν να υπάρξουν προβλήματα. Αλλά, όπως μου είπε ο πρωθυπουργός μου, δεν είμαστε κολλημένοι στις καρέκλες. Μπορούμε να προκηρύξουμε και πάλι εκλογές, να προκηρύξουμε δημοψήφισμα».

Παπαδημούλης: Όχι σε εκλογές και δημοψήφισμα
Από την άλλη μεριά ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο αναφορικά με τι πιθανότητα εκλογών είπε ότι «Ο λαός μίλησε πολύ πρόσφατα και πολύ καθαρά, και η στήριξη και η εντολή για λύση εντός ευρώ έχει γίνει ακόμη πιο ισχυρή».
«Και μετά τις εκλογές σε όλες τις δημοσκοπήσεις, που μετριέται πάλι ο λαός, η στήριξη και η εντολή αυτή του λαού για λύση εντός ευρώ με ανάπτυξη και συνοχή έχει γίνει ακόμη πιο ισχυρή. Άρα εμείς οφείλουμε αντί να σκεφτόμαστε νέες εκλογές, να κάνουμε πράξη τη λαϊκή εντολή που πήραμε στις εκλογές, και η οποία μετά τις εκλογές έχει ενισχυθεί» είπε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Άντε τώρα να βγάλεις άκρη…

Share.

Comments are closed.